Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Jonas Karlsson, Malin Ljungzell (projektledare Chefoskopet, Suntarbetsliv), Mats Stenberg och Annika Härenstam.

    Jonas Karlsson, Malin Ljungzell (projektledare Chefoskopet, Suntarbetsliv), Mats Stenberg och Annika Härenstam.

Chefoskopet bidrar till förändring på riktigt

2019-07-03

Under onsdagen i Almedalen hölls ett seminarium som kretsade kring chefer och chefers förutsättningar att kunna leda och utföra sitt jobb. Men hur gör vi för att chefer ska stanna, må bra och faktiskt kunna göra sitt jobb?

Under seminariet Från risk till frisk i arbetslivet: Förutsättningar för att chefer ska kunna göra ett bra jobb som AFA försäkringar höll tillsammans med Suntarbetsliv så lyftes bland annat chefoskopet som ett av verktygen som kan skapa bättre förutsättningar för chefer.

Med syftet att förbättra chefernas långsiktiga förutsättningar har Vision, inom ramen för Suntarbetsliv, varit med och tagit fram det forskningsbaserade verktyget Chefoskopet tillsammans med andra fackförbund och SKL.

Visions Jonas Karlsson som ansvarar för chefs- och ledarskapsfrågor, Mats Stenberg, utredare hos SKL och Annika Härenstam, forskare vid Stockholms Universitet var några av de personer som deltog under seminariet och hade anföranden på scen.

– Chefoskopet är ett verktyg för att förstå, analysera och åtgärda chefers förutsättningar så att chefer får tid att leda, berättar Jonas Karlsson.

Annika Härenstam som påbörjade sin forskning kring organisatoriska förutsättningar kring år 2007 menar att Chefoskopet är alldeles rätt i tiden.

– Jag är glad över att vi började med denna forskning för cirka 12 år sedan så att vi nu får se vilken efterfrågan som faktiskt finns! Jag har alltid velat att all forskning jag gör ska leda till förändring, vilket är drivkraften för mig i forskningen, och jag är övertygad om att Chefoskopet också kommer bidra till den förändringen då det fyller ett behov som finns.

Annika är inte ensam om uppfattningen att Chefoskopet ligger rätt i tiden. På frågan ”tror du att kommuner och regioner kommer att använda sig av chefoskopet” svarar Mats Stenberg:

- Ja det tror jag. Vi har fått ett enormt genomslag redan nu och det ligger rätt i tiden på flera sätt. Bland annat kommer Arbetsmiljöverket nu gå ut och göra inspektioner på ledningsnivå och då har vi någonting konkret vi kan erbjuda våra ledningar.

– Man blir nästan rörd när vi hör de här cheferna från kommunerna i Skåne där det faktiskt redan nu blivit skillnad utifrån att de använt verktyget, avslutar Jonas Karlsson.


För att läsa mer om Chefoskopet kan du klicka här

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar