×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

2019-01-24

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.

Initiativtagarna till brevet, Vision, BRIS, Suicide Zero, Hjärnkoll och Ångestpodden samlar in berättelser och lösningar för att bättre fånga upp och hjälpa individer med psykisk ohälsa. Nu vill vi dela dessa med ansvariga politiker såsom socialminister Lena Hallengren. 

– Varje dag går Visions medlemmar till jobbet för att kämpa för att barn och unga med psykisk ohälsa ska få tillgång till rätt vård i tid. Men de har inte rätt förutsättningar. Vi kräver nu att konkreta åtgärder tas fram som kan hindra att fler hamnar mellan stolarna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.  

–  I vårt fyra års långa arbete med Ångestpodden får vi ofta ta del av historier som dressa. Man blir mörkrädd när man förstår att det är en fara att bli sjuk idag, speciellt i psykisk ohälsa. Vi vill genom våra röster förmedla våra lyssnares erfarenheter, säger Sofie Hallberg, medgrundare av Ångestpodden.

Utdrag ur det öppna brevet

”Någon som också vet hur det är att hamna mellan stolarna är Matilda som levt med psykisk ohälsa sen hon var 13 år. När hon mådde som värst ringde hon vårdcentralen, de hänvisade till psykiatrin, som i sin tur hänvisade till ungdomshälsan. Ungdomshälsan ville ha underlag från vårdcentralen och Matilda fick till slut en remiss till psykiatrin. Efter ett möte med psykiatrin blev hon friskförklarad och hemskickad.

I december förra året försökte hon ta sitt liv.”

Vi behöver åtgärder som gör skillnad här och nu

Vi välkomnar löftet i regeringsförklaringen om att en ny vårdform för att personer med lättare psykisk ohälsa ska utredas, liksom målet om att minska köerna till BUP. Men det får inte stanna där. Många av förslagen är dessutom utredningar, som måste få ta tid, men våra barn och unga som mår dåligt kan inte heller vänta. Vi behöver åtgärder som gör skillnad här och nu, därför föreslår vi följande:  

  • Primärvården, första linjens psykiatri och tidiga insatser från socialtjänsten måste närmare barn och unga. Flytta ut resurser för att få in dessa verksamheter i elevhälsan i tillgängliga team som arbetar runt barnet/den unga och föräldrarna.
  • En samordnare ska utses för varje person som har flera vårdkontakter.
    Vården och socialtjänsten måste hålla reda på sig själva. Det ska inte den som har psykisk ohälsa behöva göra. Alla som arbetar inom psykiatrin, socialtjänsten, elevhälsan m.m. gör var och en sitt bästa inom sitt ansvarsområde. Men det kräver ett utpekat samordningsansvar, så ingen hamnar mellan stolarna.
  • Kommuner och regioner ska samordna sin information till barn, unga och föräldrar var en vänder sig med frågor kring psykisk ohälsa och ”en ingång” för hjälp och stöd ska upprättas. Förslagsvis med utgångspunkt från elevhälsan.

Läs det öppna brevet i sin helhet 

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  2019-12-04

Lärarförbundet och Vision tecknar samverkansavtal

Skolans roll i samhället är viktigare än någonsin och det krävs en god facklig organisering för att säkerställa bra arbetsmiljö, goda villkor och möjlighet till utveckling för alla anställda i skolan. För att uppnå detta har Lärarförbundet och Vision tecknat ett samverkansavtal.  2019-12-18

Kampanj om psykisk ohälsa har engagerat socialministern

Tusentals svenskar som lever med psykisk ohälsa hamnar idag mellan stolarna. Med kampanjen #mellanstolarna har Vision tillsammans med Ångestpodden, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll arbetat för en förändring. Berättelser från de som hamnat mellan stolarna, och Visions förslag på åtgärder som kan förbättra vården, har nu även engagerat socialminister Lena Hallengren.  2019-03-18

Här är de hetaste kompetenserna inom HR

Vad letar arbetsgivarna efter när de ska rekrytera till sina HR-avdelningar? Här är topplistan med de hetaste kompetenserna för HR och rekryterare.  2019-02-01

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb