Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu har alla landsting blivit regioner

2019-01-29

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.

Vid årsskiftet klev alla Sveriges landsting över till regioner. Beslutet vilar på en statlig utredning som innebär att all hälso- och sjukvård, transportinfrastruktur, kultursamverkan och regional utveckling nu kommer att ligga inom ramen för regionernas ansvar. En av fördelarna är att man får ett samlat grepp på regionspolitiken, menar Visions projektledare Carina Bellborn.

– Oavsett vilken region du bor i så ser den politiska styrningen lika ut. Det gör det tydligare och därmed lättare för medborgarna att förstå vem som ansvarar för vissa tjänster, menar Carina Bellborn.

Positiva effekter i region Sörmland

Alla regioner har genomgått förändringen i olika takt. Den 1 januari återstod sju regioner som vid årsskiftet gick från att vara landsting till region. En av dem är region Sörmland, som i och med regionbildningen passade på att ta tillbaka fem bolag som nu blir förvaltningar under regionens styre. Det innebär att flera av Visions klubbar läggs ner och inställer bildar en gemensam avdelning.

– Innan regionbildningen var våra Visionsklubbar uppdelade under flera olika avdelningar. Nu ingår istället alla i samma avdelning vilket gör att vi är 905 medlemmar som samarbetar istället för att som tidigare vara uppdelad på fem olika klubbar. De positiva effekterna är att vi får kortare beslutsvägar och lättare att samverka kring exempelvis budget, planering och lokaler, berättar avdelningsordförande Pernilla Lind.

Förändringen innebär många möjligheter. Men att samordna fem tidigare arbetssätt i en gemensam organisation är också en stor utmaning.

– Det kommer att bli en startsträcka, men i förlängningen är det positivt att vi alla gör likadant. Under processens gång har vi bland annat haft ett samarbete med Visionsavdelningarna i Örebro där vi kunnat bolla en del frågor. Även om alla regioner har olika förutsättningar och gör på olika sätt så har vi kunnat dela tips och möjligheter, säger avdelningens vice ordförande Kent Carlsson, tillika ansvarig för regionservice i Sörmland.

Skribent
Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar