Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så blir du inspirerad på jobbet

2019-02-25

Även fast du älskar ditt jobb kan det komma stunder som är tråkiga och lite småsega. I stället för att slöscrolla på Facebook eller kika på telefonen så har utbildning.se samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet.

Utbildning.se har samlat sex tips på vad du kan göra om du får tråkigt på jobbet, samtidigt lär du dig något nytt och kan bli bättre på jobbet.

1. TED Talks. TED Talks är både roliga och inspirerande. Det är en hemsida för inspirerande föreläsningar med begåvade och drivna människor. Det är lite som ett Youtube för inspiration. Hitta något inom din bransch eller som på andra sätt får dig att känna inspiration på jobbet.

2. Ta en paus. Ibland behöver vi ta en paus från det vi håller på med. Gå och ta en kopp kaffe och prata gärna med en kollega som du vill lära känna lite bättre. Du kan också lämna kontoret och ta en kort promenad. Det är bra att byta miljö då och då och därmed få några nya intryck.

3. Lär dig något nytt. Det behöver inte vara avancerat utan det kan vara något enkelt som att lära sig en ny funktion i Excel. Om du en eller ett par gånger i veckan aktivt försöker lära dig något nytt, tänk vad mycket mer du skulle kunna vid årets slut.

4. Sök kompetensutveckling. Hitta utbildningar som kan främja dig i din karriär! Ta fram några utbildningar du skulle vilja gå och presentera dem för din chef. Motivera dina val med att detta är något som skulle göra dig bättre på ditt jobb.

5. Håll dig uppdaterad. Utvecklingen i många branscher går i dag väldigt snabbt så se till att hålla dig uppdaterad. Lyssna på en podd eller sök efter olika Facebookgrupper eller bloggar som hanterar olika ämnen. Känner du för vara social så kanske ett frukostseminarium kan vara något för dig? Bor du på en mindre ort kan ett webbinarium fungera som ett fullgott alternativ.

6. Planera på dötiden. Ibland är det svårt att hitta tiden att ta sig an sina personliga mål. Vilken tid är bättre än dötiden till att skapa något livligt? Varför inte ta chansen att komma på ett nytt kul projekt, produkt eller liknande? Något som skulle gynna din avdelning, din arbetsplats och i slutändan din karriär. Alla jobb är olika, så det är svårt att hitta något genomskridande för alla yrken. Men om du är uttråkad och har lite tid över, hitta på något som gör skillnad, litet som stort.

Källa: Utbildning.se.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar