×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nyårslöftet: Stressa mindre på jobbet

2019-02-12

Nyårslöften känns lite avlägset så här halvvägs in i februari men i en undersökning som Blocket Jobb har gjort, i samarbete med Kantar Sifo, kan vi läsa att yrkesverksamma svenskar har avlagt löftet att stressa mindre på jobbet. Har du lyckats hålla nyårslöftet?

Blocket Jobb har genomfört en ny undersökning i samarbete med Kantar Sifo och i den framgår det att var tredje svensk har att stressa mindre som jobbrelaterat nyårslöfte. Ett annat löfte är att skapa en bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning.

– Höga stressnivåer är sällan synonymt med att vara särskilt effektiv på jobbet. Det snarare dränerar människor på energi, vilket påverkar både arbete och fritid negativt. Tid är idag en bristvara och många längtar efter en bättre livsbalans. Uppfylls nyårslöftena kan det ge en positiv energi som kommer prägla såväl vardags- som arbetsliv - en viktig faktor för företagens tillväxt, eftersom effektiviteten sannolikt ökar, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket Jobb, i ett pressmeddelande.

Topp 8 - Jobbrelaterade nyårslöften 2019

1. Göra vad jag kan för att stressa mindre (32%)
2. Skapa en bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (23%)
3. Bli bättre på att organisera min tid (22%)
4. Stå oftare (16%)
5. Satsa på en löneökning (16%)
6. Gå en utbildning (16%)
7. Bli bättre på feedback (14%)
8. Säga upp mig/söka nytt jobb (14%)

Källa: Blocket Jobb

En sak som sticker ut i undersökningen är vad unga yrkesverksamma personer lade som löfte inför 2019, jämfört med äldre yrkesverksamma. Över en tredjedel i åldersgruppen 18-29 uppger att de kommer att satsa på en löneökning som nyårslöfte.

– Personer som är nya på arbetsmarknaden har generellt sett lägre löner och befinner sig vid första klivet på karriärstegen jämfört med de som är gamla i gemet. Det kan förklara varför anställdas fokus skiljer sig åt, avslutar Linnéa Aguero.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes den 25-27 november i Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel. 1000 svar samlades in från svenska allmänheten i åldersgrupp 18-65 år.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Skyddsutrustning för medarbetare inom kontaktyrken

En stor del av Visions medlemmar arbetar inom kontaktyrken där fysisk närhet till exempelvis brukare, klienter och elever förekommer på daglig basis. Med anledning av coronapandemin har röster höjts om krav på skyddsutrustning inom dessa yrken. - Visions hållning är tydlig; arbetsgivaren är skyldig att skydda sin personal, menar Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg.  för 13 timmar sedan

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  för 8 dagar sedan

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Så undviker du konflikter i distansarbete – tips för dig som är chef

Distansarbete i kombination med en stor och plötslig samhällsförändring ökar risken för konflikter i arbetsgruppen. Thomas Jordan, universitetslektor och expert på konfliktlösning, delar med sig av sina bästa råd kring hur chefer kan agera för att undvika onödig osämja.  2020-04-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb