×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nyårslöftet: Stressa mindre på jobbet

2019-02-12

Nyårslöften känns lite avlägset så här halvvägs in i februari men i en undersökning som Blocket Jobb har gjort, i samarbete med Kantar Sifo, kan vi läsa att yrkesverksamma svenskar har avlagt löftet att stressa mindre på jobbet. Har du lyckats hålla nyårslöftet?

Blocket Jobb har genomfört en ny undersökning i samarbete med Kantar Sifo och i den framgår det att var tredje svensk har att stressa mindre som jobbrelaterat nyårslöfte. Ett annat löfte är att skapa en bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning.

– Höga stressnivåer är sällan synonymt med att vara särskilt effektiv på jobbet. Det snarare dränerar människor på energi, vilket påverkar både arbete och fritid negativt. Tid är idag en bristvara och många längtar efter en bättre livsbalans. Uppfylls nyårslöftena kan det ge en positiv energi som kommer prägla såväl vardags- som arbetsliv - en viktig faktor för företagens tillväxt, eftersom effektiviteten sannolikt ökar, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket Jobb, i ett pressmeddelande.

Topp 8 - Jobbrelaterade nyårslöften 2019

1. Göra vad jag kan för att stressa mindre (32%)
2. Skapa en bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (23%)
3. Bli bättre på att organisera min tid (22%)
4. Stå oftare (16%)
5. Satsa på en löneökning (16%)
6. Gå en utbildning (16%)
7. Bli bättre på feedback (14%)
8. Säga upp mig/söka nytt jobb (14%)

Källa: Blocket Jobb

En sak som sticker ut i undersökningen är vad unga yrkesverksamma personer lade som löfte inför 2019, jämfört med äldre yrkesverksamma. Över en tredjedel i åldersgruppen 18-29 uppger att de kommer att satsa på en löneökning som nyårslöfte.

– Personer som är nya på arbetsmarknaden har generellt sett lägre löner och befinner sig vid första klivet på karriärstegen jämfört med de som är gamla i gemet. Det kan förklara varför anställdas fokus skiljer sig åt, avslutar Linnéa Aguero.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes den 25-27 november i Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel. 1000 svar samlades in från svenska allmänheten i åldersgrupp 18-65 år.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  för 12 dagar sedan

Så blir du mer produktiv

Att bli mer produktiv handlar inte om att jobba hårdare utan att jobba smartare.  2019-02-14

Gulliga katter på nätet kan förbättra arbetsmiljön

Tittar du på kattfilmer på arbetstid? Fortsätt med det! Studier visar att den som tar en paus i arbetet och tittar på kattklipp blir piggare, gladare och jobbar bättre.  2019-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb