×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Människor är viktigare än tekniken!

2019-02-21

Roboten Pepper hälsade välkommen till Visions midvintermingel 2019 som hade temat "Framtidens arbetsliv". Förbundsordförande Veronica Magnusson pekade på att vi är mitt inne i stora förändringar när många arbetsuppgifter i välfärden digitaliseras. Då är det viktigt att medarbetare får vara ledande och får inflytande.

Det är viktigare än att sia om framtidens teknik, för den är ändå enormt svår att förutse, inledde Veronica Magnusson.

− Vem kunde förutse att vi skulle ha nyllet tre, fyra timmar framför skärmen? Och att vi skulle ställa frågor till AI-tjänsten Siri? Faktum är att mina barn tycker att de får bättre svar av Siri än av mig.

Många av gästerna som samtalade med Veronica Magnusson på scenen pekade på att digitalisering sällan blir framgångsrik om det blir för mycket fokus på system och teknik. Människan och verksamhetens behov måste få vara med.

Anders Ygeman, Energi- och digitaliseringsminister, tar Polisen som exempel. Myndigheten gjorde stora IT-investeringar för några år sedan som inte föll ut väl, vilket tvingade dem till att tänka om.

− IT-investeringarna som Polisen gjorde för några år sedan var snarast skadliga. De fick börja om och grundligt gå igenom hur de skulle kunna förändra så att arbetet för poliser kunde underlättas ute i verksamheten. Allting gick bättre när de drog nytta av medarbetarnas perspektiv.

Ann Hellenius, IT- och digitaliseringschef i Scandic, menar att det är ointressant hur tekniken kommer att utvecklas. Historiskt har vi också varit dåliga på att förutsäga den tekniska utvecklingen. Hon menar att vi ska avdramatisera digitaliseringen och använda medarbetares kraft för att åstadkomma förändringar.

− Vi kan få bort de tunga administrativa bördorna och istället lägga människors varma händer där de gör nytta, säger hon. Det är inte hela jobb som försvinner utan delar av dem. Men det gör att vi kan skapa krafttid där vi använder hjärta och hjärna.

Siduri Poli, innovationsexpert och IT-entreprenör, ser att digitaliseringen kan ge möjligheter till ökad demokratisering. Men det kräver ett de som har makt inser att de är priviligierade. Vi måste våga ta med andra perspektiv in i rummet där besluten fattas och göra människor till medskapare. Hon tar stadsplanering som ett exempel på något som nästan bara män har ansvarat för hittills.

− Vad händer om kvinnor får bygga städer, undrar Siduri Poli.

Louise Callenberg, chef för sektionen för digital samverkan på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), menar att fackförbunden och SKL behöver kroka arm och använda samverkan mycket mer för att hitta nya arbetssätt, ledarskap och uppmuntran till risktagande. Ett sätt kan vara att innovera tillsammans i det partsgemensamma välfärdsrådet.

Ashkan Fardost, doktor i organisk kemi och samarbetspartner på Hyper Island, menar att vi nu lever i ett globalt och digitalt stamsamhälle. Alla har nu en möjlighet att nå ut med sitt budskap, eftersom vi har internet som en egen tryckpress i våra fickor. Vi kan alla vara dem som tävlar om att utmana makten, vilket också medför att det är svårt att hitta värderingar som alla i samhället är överens om. Han menar att vi nu behöver risktagande ledare som vågar experimentera och testa gränser.

Visions midvintermingel hålls i början av varje år på olika teman. Visions förbundsmöte bestämde i höstas att Framtidens arbetsliv ska vara en prioriterad hjärtefråga. Midvinterminglet är ett tillfälle då vi kan komma närmare svaren på vad facket kan bidra med när arbetsuppgifter digitaliseras och välfärdens verksamheter förändras.

Nyheter

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Lidingö Stad och Region Gävleborg prisades under Kvalitetsmässan

Region Gävleborg tilldelades SveaPriset och Lidingö Stad utsågs till Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 under Kvalitetsmässan.  för 3 dagar sedan

Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

Visions medlemmars IT-strul lyftes med digitaliseringsministern

Under ett kort men intensivt möte mellan Anders Ygeman, digitaliseringsminister, och Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, hann det pratas om Visions medlemmars vardag med IT-strul, att det måste bli en nationell samordning kring digitaliseringen och att regeringen, SKL och fack måste samarbeta för att underlätta digitaliseringen.  för 4 dagar sedan

Sollentuna kommun tar emot utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun av prisutdelare Veronica Magnusson. 

Foto: Kvalitetsmässan

Årets KvalitetsKommun 2019 är Sollentuna

På tisdagskvällen fick Sollentuna kommun utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2019. Juryn lyfte bland annat att ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av de faktorer som gjorde att Sollentuna kommun tilldelades priset.  för 4 dagar sedan

Gör plats för mer kvinnlig innovation

Trots att välfärden är kvinnodominerad drivs digitaliseringsarbete i hög utsträckning av unga män med stora budgetar. Kvinnliga chefer och medarbetare har ofta bristande inflytande när stora tekniska projekt ska genomföras. Det är slöseri med välfärdens mest värdefulla kompetens – de anställda.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb