×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

2019-12-10

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.

OM BARNKONVENTIONEN

FN:s konvention om barnets rättigheter, eller barnkonventionen, antogs 1989. Barnkonventionen innehåller rättigheter som varje barn ska ha och gäller alla upp till 18 år. Riksdagen har beslutat att barnkonventionen ska börja gälla som svensk lag från 1 januari 2020.

Läs mer (Barnombudsmannen)

– På Barnkonventionsdagen kommer jag att fokusera på att det är en milstolpe för alla barn i Sverige att barnkonventionen blivit lag och att det skapar möjligheter att på ett tydligare sätt arbeta med barnet som egen rättighetsbärare, säger Veronica Magnusson.  

– Många av Visions medlemmar möter i sitt jobb barn och deras föräldrar varje dag och brinner för att göra en bra insats för varje människa de möter. Det som är avgörande är att alla som arbetar med barn och frågor som rör barn eller deras föräldrar har bra förutsättningar för att tillgodose barnens rättigheter. Med det menar jag organisatoriska förutsättningar som ett tydligt uppdrag, bra samverkansstrukturer och tid. Jag menar också att man behöver ha kunskap och tillgång till kunskap och närvarande ledarskap att bolla med när så behövs.

Hur kan organisationer arbeta med att förverkliga barnkonventionen?

– Det ska aldrig hamna i den enskilde medarbetarens knä att ta ansvar för att arbetsplatsen är rustad för att arbeta med utgångspunkt från barnets rättigheter, det är arbetsgivarens ansvar att i dialog med medarbetare rusta organisationen för att arbeta med utgångspunkt från barnkonventionen. På Barnkonventionsdagen kan deltagarna rusta sig själva och sina arbetsplatser och jag hoppas att den kommer att bli givande.

Läs också: Rusta arbetsplatserna för att jobba utifrån barns rättigheter

Barnkonventionsdagen den 4 februari 2020

– Jag hoppas att deltagarna av den här dagen både blir peppade att lyfta de här frågorna vidare på sin arbetsplats och att de får med sig kunskap och kraft för det fortsatta arbetet med att varje barn ska ha sina rättigheter tillgodosedda, avslutar Veronica.

Läs mer och anmäl dig: Barnkonventionsdagen

Nyheter

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

My Sternberg.

Dags att planera in julledigheten

Julen känns kanske långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in jul- och nyårsledigheten.  2019-11-07

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb