×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Undvik stressfällorna i jul

2019-12-09

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.

Inte nog med att många projekt på jobbet ofta har deadline just före årsskiftet. Dessutom gnager ofta tanken på att granen ska kläs, julklappar ska inhandlas, pyntet ska fram och julmaten ska tillagas. Att inte ha någon att fira jul med kan vara ett annat stressmoment, precis som trassliga familjerelationer som ofta kommer upp till ytan just i juletid. Kring jul finns mycket som kan skapa stress, menar psykologen Jenny Klefbom:

– Det finns generella förväntningar om att man ska vara glad under julen, ha hunnit med allt, städat och köpt fina presenter fast man kanske inte har råd. Det är viktigt att göra det man själv vill och inte försöka leva upp till samhällets normer eller släktens förväntningar, säger Jenny.

I den bästa av världar skulle julens lediga dagar innebära tid till att göra lustfyllda saker och koppla av med familjen. Tyvärr är verkligheten ofta långt därifrån. Många av oss jäktar in i det sista för att sedan kraschlanda när julfirandet väl är avklarat. Jenny Klefbom tipsar:

– Om du tycker om att julförbereda, se till att ta några dagar ledigt före jul för att istället jobba i mellandagarna, säger Jenny Klefbom.

Att ge sig själv tid att vila under julen är viktigt för att ladda batterierna inför den kommande vårterminen. Sömn och fysisk aktivitet är allra viktigast, men det som ger återhämtning varierar från person till person – hitta det som passar just dig. Nyckeln till att låta kropp och knopp återhämta sig är att prioritera bland julens alla måsten. Här är tio tips för att minska julstressen:

 • Sänk ambitionen och kraven på dig själv, både hemma och på jobbet. Prioritera det viktigaste och låt resten vara.
 • Fördela uppgifterna inom familjen så att inte en person gör allt.
 • Julstöka med barnen så blir plikterna ett roligt nöje.
 • Gör julbordet till ett knytkalas.
 • Kom överens med släkten om att skippa pliktjulklappar till de vuxna.
 • Koppla bort jobbet under julhelgen och kolla inte mejlen under Kalle Anka.
 • Planera in tid för vila och återhämtning.
 • Ta en promenad och vistas ute i friska luften. All fysisk aktivitet minskar nivån av stresshormoner.
 • Tala vänligt med varandra.
 • Ett alternativ, om man har råd, är att resa bort och fira jul.

Test: Hur mycket återhämtning behöver du?

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  för 12 dagar sedan

Så fixar du jobbet på distans

Allt fler jobbar idag hemifrån. Vad är bra att tänka på när kontoret byts ut mot köksbordet? Hur fixar du bra digitala möten och hur ska du tänka kring arbetstiden? Här är några tips på hur du blir proffs på att arbeta på distans.  för 12 dagar sedan

Corona: Vad gäller om skolan stänger?

Du kan inte vabba om skolan stänger ner på grund av Coronaviruset om barnet inte är sjukt. Arbetsgivaren behöver inte heller betala ut lön om du inte kan jobba. – Det bästa är att komma överens med arbetsgivaren om en lösning som fungerar för er båda, säger Visions Ameli Andersson.  2020-03-13

Överläggningsskyldighet undantas i ny överenskommelse

Arbetsgivaren har ingen överläggningsskyldighet vid avstängning för att hindra smittspridning av Covid-19, enligt en ny överenskommelse mellan SKR, Sobona, Vision och övriga fackliga organisationer.  2020-03-09

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb