Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kvinnliga chefer presterar bättre

2019-08-19

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.

Det är ledarskapskonsulterna Jack Zenger och Joseph Folkman som har gjort undersökningen om att kvinnliga chefer precserar bättre än manliga. Den presenteras i Harvard Business Review. De har utgått från bedömningar som är gjorda av chefernas chefer och där rankades kvinnorna något högre än männen på flera punkter, bland annat initiativkraft, problemlösning, resultatfokus och förmåga att utveckla sig själv och andra. De punkter som männen bedöms lite bättre är inom teknisk eller professionell expertis och strategiska perspektiv.

– Inom välfärdssektorn finns i särklass flest kvinnor i chefspositioner. Kanske är det just därför, många gånger svåra förhållanden till trots, verksamheterna generellt håller så god kvalitet.  Jag tänker exempelvis på vår äldreomsorg runt om i landet där vi vet att alldeles för många chefer saknar bra stöd runt sig, säger Jonas Karlsson, ombudsman för chef- och ledarskapsfrågor på Vision, och fortsätter:

– Tänk om vi gav dessa chefer samma utrymme att leda som vi kan se att chefer i manligt kodade verksamheter har. Då potentialen är enorm. Med rätt organisatoriska förutsättningar får cheferna bättre möjligheter att tillsammans med medarbetarna skapa bra verksamheter, det kommer i sin tur leda till en bättre arbetsmiljö där medarbetarna trivs och väljer att stanna kvar. Precis vad välfärden behöver! 

De kvinnliga cheferna rankar dock sig själva lägre än vad männen gör när det gäller effektivt ledarskap. Klyftan är som störst bland unga chefer och jämnas ut i 55-årsåldern. I de äldsta grupperna värderar kvinnorna sitt ledarskap högre än männen.

Forskarna frågade om självförtroende och där kunde de se att kvinnor upp till 25 års ålder har betydligt lägre självförtroende än männen i samma åldersgrupp. Kvinnor över 60 år har högre självförtroende än 60-åriga män.

Utifrån de svaren som forskarna fick så tror de att unga kvinnornas lägre självförtroende leder till att de anstränger sig att utveckla sina förmågor, som sedan leder till att de blir bra ledare.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar