×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kvinnliga chefer presterar bättre

2019-08-19

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.

Det är ledarskapskonsulterna Jack Zenger och Joseph Folkman som har gjort undersökningen om att kvinnliga chefer precserar bättre än manliga. Den presenteras i Harvard Business Review. De har utgått från bedömningar som är gjorda av chefernas chefer och där rankades kvinnorna något högre än männen på flera punkter, bland annat initiativkraft, problemlösning, resultatfokus och förmåga att utveckla sig själv och andra. De punkter som männen bedöms lite bättre är inom teknisk eller professionell expertis och strategiska perspektiv.

– Inom välfärdssektorn finns i särklass flest kvinnor i chefspositioner. Kanske är det just därför, många gånger svåra förhållanden till trots, verksamheterna generellt håller så god kvalitet.  Jag tänker exempelvis på vår äldreomsorg runt om i landet där vi vet att alldeles för många chefer saknar bra stöd runt sig, säger Jonas Karlsson, ombudsman för chef- och ledarskapsfrågor på Vision, och fortsätter:

– Tänk om vi gav dessa chefer samma utrymme att leda som vi kan se att chefer i manligt kodade verksamheter har. Då potentialen är enorm. Med rätt organisatoriska förutsättningar får cheferna bättre möjligheter att tillsammans med medarbetarna skapa bra verksamheter, det kommer i sin tur leda till en bättre arbetsmiljö där medarbetarna trivs och väljer att stanna kvar. Precis vad välfärden behöver! 

De kvinnliga cheferna rankar dock sig själva lägre än vad männen gör när det gäller effektivt ledarskap. Klyftan är som störst bland unga chefer och jämnas ut i 55-årsåldern. I de äldsta grupperna värderar kvinnorna sitt ledarskap högre än männen.

Forskarna frågade om självförtroende och där kunde de se att kvinnor upp till 25 års ålder har betydligt lägre självförtroende än männen i samma åldersgrupp. Kvinnor över 60 år har högre självförtroende än 60-åriga män.

Utifrån de svaren som forskarna fick så tror de att unga kvinnornas lägre självförtroende leder till att de anstränger sig att utveckla sina förmågor, som sedan leder till att de blir bra ledare.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Bra kollegor och en bra chef – drömarbetsplatsen 2019

Vad lägger grunden för en drömarbetsplats? Det har ManpowerGroup undersökt och högst upp på listan kommer bra kollegor och därefter kommer en bra chef.  2019-06-24

10 hetaste kompetenserna för chefer 2019

Vilka är de hetaste kompetenserna för chefer? Det har utbildning.se undersökt för att kartlägga vad arbetsgivarna söker efter 2019.  2019-06-18

Hur är man chef i framtiden?

I det här avsnittet samtalar vi med tankesmedjan Futurions VD Ann-Therese Enarsson om robotchefer, happiness managers och det viktiga uppdraget som ledare i en tid av stora förändringar. Hur leder du när pyramiderna rasar och besluten flyttas ut?  2019-05-16

Vision satsar på verksamhetsnära chefsstöd inom Region Uppsala

Sedan september förra året arbetar Stefan Andersson som Visions chefsföreträdare inom Region Uppsalas – en av Uppsalas största arbetsgivare. Det innebär att han stöttar de 70-talet chefer som är anslutna till Vision genom att se till att de får rätt förutsättningar.  2019-05-02

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb