Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

2019-08-20

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.

Här är företagen young professionals drömmer om:

  • Google
  • IKEA
  • Spotify
  • Microsoft
  • Apple
  • Tesla
  • NASA
  • Volvo Group
  • Volvo Car
  • Scania

Högre krav på hur företagen arbetar med hållbarhet

Adademic Works undersökning Young Professional Attraction Index (YPAI) genomfördes nyligen för femte året i rad. I samarbete med Kantar Sifo har drygt 7000 studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankat sina mest attraktiva arbetsplatser utifrån tre kriterier; arbetsgivarnas övergripande rykte, företagens upplevda framgång samt om de kan tänka sig att arbeta här.

Resultatet visar på flera trender. Bland annat svarar en av tre att det är en självklarhet att jobba på ett företag som verkar för ett hållbart klimat.
– Förutom att miljöfrågan är viktigare i dag så ställs också högre krav på hur företagen arbetar med hållbarhet. Det räcker inte att betala sig ur sitt dåliga samvete, nu förväntar sig young professionals att företagen aktivt ska bidra till ett mindre klimatavtryck, säger Julia Granström, Employer Branding Specialist på Academic Work.


Företagsjättar i topp

På topp i listan landar Google, tätt följd av IKEA och Spotify. Google behåller därmed sin position från förra årets undersökning. 
– Google har i många år jobbat för att bygga en stark identitet där de tydligt visar att deras medarbetare är deras viktigaste resurs för framgång. De har lagt mycket tid, energi och resurser på att rekrytera nya stjärnor och få befintliga medarbetar att känna sig delaktiga i Google-identiteten, säger Julia Granström.

Årets raket: Oatly

Listans stora bubblare är livsmedelsföretaget Oatly. Förra året fanns de inte med bland topp hundra, men nu klättrar de direkt in på en elfteplats. – Det är ett fantastiskt resultat! Men i och med att vi vet att miljöfrågan blir viktigare för målgruppen så är jag inte förvånad. Sedan Oatly startade sin verksamhet 1994 har de jobbat aktivt med att bidra till en mer hållbar levnadsstandard. De är också bra på att kommunicera sitt budskap kopplat till hållbarhet vilket är en framgångsfaktor, säger Julia Granström.

Att tydligt kommunicera sitt budskap och sin framgång är något som alla toppföretag har gemensamt i årets YPAI-undersökning.
– Alla arbetsgivare på topplistan har ett bra rykte kopplat till framgång. Att skryta med sin framgång kan vara viktigt för att nå ut till studenter, akademiker och nya på arbetsmarknaden.

Vad är ditt bästa tips för att hitta drömarbetsgivaren?

– Fundera över vilka värderingar du står för och vad du genom arbetsgivaren vill uppnå. Brinner du för teknikutveckling, ett hållbart klimat eller något helt annat? Lägg kartan utifrån vad du värderar högst, då ökar också förutsättningarna för att du ska trivas på jobbet.

Hela rapporten YPAI 2019 släpps den 18 september.

Skribent: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar