×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänstens samarbete med polis och åklagare

2019-04-05

Den senaste tiden har flera medier uppmärksammat "IS-återvändare" och hur kommuner ska hantera dessa. Visions socialpolitiska strateg Sara Roxell har intervjuats av SVT Sthlm om frågan.

 Misstänkta IS-terrorister som återvänder till Sverige kommer att utredas för krigsförbrytelser, folkmord och brott mot mänskligheten. Stockholms stad kommer att ge instruktioner till socialtjänsten för att säkerställa att information om terror- och krigsbrott kommer polisen och åklagarmyndigheten till del.

Pressmeddelande: Liberalerna i Stockholms stadshus

Vision anser att:

1. Ökad samverkan mellan socialtjänst och polis är bra för det brottsförebyggande arbetet

Det  är generellt bra med tydlighet kring samverkan mellan myndigheter – det gör det ofta lättare för den anställda att göra sitt jobb på ett bra sätt. Vi har ett bra samarbete med Polisförbundet och delar synen på att ökad samverkan mellan socialtjänst och polis är bra för det brottsförebyggande arbetet.

2. Risken för att bli polisanmäld kan avskräcka från kontakt med socialtjänsten

Socialtjänstens uppdrag bygger i stort på frivillighet och motivation från den enskilde. Risken för att bli polisanmäld kan verka avskräckande för den som behöver kontakt med socialtjänsten för att få hjälp och stöd. 

3. Det faller inom det lagliga utrymmet för socialtjänsten att bryta sekretessen vid misstanke om terror- och krigsbrott

När det gäller den här frågan, att lämna uppgifter till polisen specifikt när det gäller misstänkta terror- och krigsbrott, faller det inom det lagliga utrymmet för socialtjänsten att bryta sekretessen och lämna dessa uppgifter till polisen. De ansvariga kommunpolitikerna har alltså rätt att utfärda sådana riktlinjer till personalen. 

4. Det vore lämpligt att se över kommunens riktlinjer även när det gäller andra brott

Det kan bli ett etiskt dilemma när det gäller att just misstankar kring en viss typ av brott ska lämnas till polisen och inte andra. Det vore därmed lämpligt att i sammanhanget se över kommunens riktlinjer i stort när det gäller uppgiftslämning till polisen kring brott.

5. Det måste finnas rutiner som minskar risken att anställda utsätts för hot och våld

Personalen inom socialtjänsten har hög utsatthet av hot och våld. Vår ståndpunkt är att ingen enskild anställd ska stå med sitt namn på en polisanmälan. Det måste finnas tydliga rutiner på arbetsplatsen för det.

 

  

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.  2019-01-24

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb