Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal ska göra jobbet som deltidsbrandman hållbart

2019-04-30

Den 30 april har Vision och Brandmännens Riksförbund tecknat ett nytt tre−årigt avtal med arbetsgivarorganisationerna SKL och Sobona. Med avtalet vill parterna göra det viktiga uppdraget som deltidsbrandman mer attraktivt och hållbart. Det innebär bland annat högre ersättning för insatser.

Sverige behöver fler deltidsbrandmän. De runt 10 000 deltidsanställda brandmännen fyller en viktig samhällsfunktion och är helt nödvändiga för Svenskt brandförsvar – något som skogsbränderna i fjol gjorde än tydligare. Yrket måste därför vara attraktivt – med moderna anställningsvillkor, flexibilitet och bra ersättningsnivåer.

Att skapa ett hållbart uppdrag har varit Visions ingång i förhandlingarna och det nya avtalet innehåller många förbättringar.

− En viktig framgång är höjningen av ersättningen vid längre utryckningar och under sommarsemestern. Möjligheten att teckna lokala avtal som kan anpassas bättre till förutsättningarna på plats är också en förbättring, säger Ameli Andersson, förhandlare på Vision.

Vision vill med det nya avtalet skapa förutsättningar att rekrytera fler deltidsbrandmän och underlätta möjligheten att kombinera brandmansuppdraget med sitt vanliga jobb.

− Det är otroligt angeläget att vi motiverar den här gruppen att fortsätta sitt viktiga uppdrag. Genom förbättrade villkor skapar vi möjlighet för fler att jobba som deltidsbrandmän – det är bra för Sverige, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vison. Vi  organiserar främst de som jobbar som förmän och vi har i förhandlingarna särskilt lyft deras villkor, fortsätter Veronica.

För ansvariga förmän förtydligar det nya avtalet att de kan förhandla om kollektivavtal för individuell ersättning.

Avtalsperioden är på tre år och avtalet gäller från 1 maj 2019 till den 30 april 2022.

Höjda och nya ersättningar i det nya avtalet

  • Beredskapsersättningen höjs med 2,3 procent, dvs det märke som industriavtalet satt för löneökningar på svensk arbetsmarknad.
  • Den extra ersättningen som betalas ut under sommaren höjs från 35 till 40 procent av beredskapsersättningen per timme.
  • Det införs ett tillägg med 30 procent av beredskapsersättningen per timme när arbetstagare tar på sig extra beredskap, t ex hoppar in för sjuk kollega.
  • Ersättningen vid larm höjs under den första timmen från 175 till 180 procent av timlönen från och med 1 november 2020.
  • Det införs en förhöjd larmersättning med 155 procent av timlönen när arbetspasset överstiger 8 timmar. Denna ersättning höjs ytterligare den 1 november 2020, från 155 till 180 procent.
  • Ersättning vid nedsatt arbetsförmåga på grund av sjukdom i RiB-anställningen betalas ut i ytterligare 60 dagar, totalt 180 dagar.
  • Arbetstagaren får ersättning för tidsåtgången i samband med fysiska tester.

Mer information

Fakta om avtalet (SKL)

-         

 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar