Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Vi ska drömma tillsammans” – Visions förbundsmöte igång

2018-09-27

Nu är Visions högsta beslutande organ – förbundsmötet – i full gång på Quality Hotel Friends i Solna utanför Stockholm. Mötet invigdes med ett tal av Veronica Magnusson om hur vi tillsammans kan bygga framtidens arbetsliv.

 “We dream the same thing
We want the same thing ...ooh...
And all that we need is to
See it together” 

Ett citat från en Belinda Carlisle-låt blev startskottet för förbundsmötet och hjälpte Veronica att sammanfattade vad som ska hända under de kommande dagarna:

− Vi ska drömma tillsammans, vi ska uttrycka vår gemensamma vilja och vi ska hjälpas åt att se det tillsammans. 

Över 200 ombud från arbetsplatser runt om I landet samlas under tre dagar i Solna för att forma och utveckla Visions politik de kommande åren. I fokus står engagemang och inflytande i utformandet av framtidens arbetsliv.

Här kan du läsa en förkortad version av Veronica Magnussons tal. Du kan även se hela talet igen här (publiceras under fredagen)

Veronicas tal:

 - Jag har längtat efter det här, att få träffa er alla, se er alla, känna kraften i rummet; en blandning av spänning, förväntan och nyfikenhet som jag tror att alla känner av. Eller hur?!

Det är en viktig uppgift som vi ska ta oss an tillsammans. Vision bygger Framtidens arbetsliv – och vi vill göra Framtidens arbetsliv till ett mänskligt arbetsliv.

Förra gången vi sågs i Malmö nynnade vi alla på en annan mycket speciell låt: ”Ingen maskin”. Låten har betytt och betyder fortfarande mycket för oss i Vision (och så är det ju fruktansvärt coolt att vi har en egen låt!).

Den har skapat en ”vi- känsla” och stolthet i vårt förbund. Men framför allt är det en låt med ett angeläget budskap. Låten handlar om att vi har en eld inom oss, vi brinner för våra jobb och det vi tror på. Vi vill att det ska kännas bra att gå till jobbet. Att det ska vara fler som går till jobbet. Vi tror på öppna arbetsplatser, på arbetsplatser för alla. Arbetsplatser där du ska ha lika möjligheter oavsett vem du är.

Vad vi förväntar oss från politiken
Vision har ett viktigt budskap till politikerna. Vi jobbar på och levererar – OAVSETT färgen på det politiska styret. Därför förväntar vi oss att politiker, OAVSETT färg på ert parti, kommer att jobba för ett mer mänskligt arbetsliv – där det känns bra för oss att gå till jobbet och där våra olikheter och mångfald ses som den styrka det är i verksamheterna.

Gör ditt jobb till din dröm
Ett av det tydligaste budskapet från Visions medlemmar är: låt mig göra mitt jobb, ge mig förutsättningar att göra mitt jobb. Häll inte vatten på min eld. Och det finns en sådan kraft i det. Den kraften ska vi bidra till att frigöra.

För att lyckas med det behöver Vision vara de som ser och tar möjligheterna att förändra. Det har vi tagit fasta på i årets stora satsning som just nu syns på bio och på TV ”Gör ditt jobb till din dröm”.

Framtidens arbetsliv
Vision måste vara med och vrida och vända på arbetslivets utmaningar. Som vi alltid gör som fackliga. Vårt lösningsfokuserade arbetssätt behövs mer än någonsin. Vår kompetens behövs i ett förändrat arbetsliv och den behövs för att förändra det. Bransch för bransch, yrke för yrke så behöver Vision vara med. Vi som jobbar i välfärden är välfärdens viktigaste resurs. Det kommer vi också att vara även om kollegan heter Robot-Roger eller Digi-Doris.

Nu kommer vi att intensifiera arbetet med hjärtefrågan framtidens arbetsliv. Vision ska ha fler svar på frågor när arbetslivet förändras och automatiseras. Förbundsstyrelsen vill lyssna med er vad ni ser och startar en del av arbetet nu, här på förbundsmötet. För det här behöver vi göra i samarbete, stegvis och strategiskt. Men vi väntar inte på att maskinerna tänker åt oss. Det behöver vi våra kreativa mänskliga hjärnor till. Vi behöver era klokskaper, erfarenheter och yrkeskompetens.

Vi i Vision är en kraft på nästan 200 000 medlemmar. Vi är oumbärliga i välfärden. Vi är en kraft som behövs. Robot-Roger och Digi-Doris klarar inte det själva. Inte en chans. Vi behöver fackliga rävar och nyfikna nybörjare. Det är ni medlemmar och fackliga ledare som har lösningarna för hur vi bygger framtidens arbetsliv.

Närvaro och ställa frågan
En sak är säker – för att Vision ska kunna bygga framtidens arbetsliv så måste vi växa i facklig styrka. Målet är att organisera en majoritet av våra yrkesgrupper på arbetsplatsen. Att växa i facklig styrka är en av våra absolut viktigaste uppgifter och något som vi gemensamt slagit fast som ett av våra främsta mål.

Vision ska förknippas med innovation, nytänkande och att vi ska ta tillvara på kraften som finns hos medlemmar och förtroendevalda. Jag är övertygad om att detta är grundläggande för vår förmåga att organisera medlemmar på arbetsplatserna.  

Och vet ni vad - Vision är rekordstort!
Idag är vi rekordmånga som är medlemmar, hela 196 000. Vi ökade i fjol för sjunde året i rad. Förra året ökade vi procentuellt mest av alla TCO förbund: vi ökade med 2,9 procent. I fjol valde över 24 000 personer att gå med i Vision. Och hela 28 procent av dessa är under 30 år.

Och för första gången på många år ökade vi även i representativitet.

Framgångar
Vår starka utveckling de senaste åren hänger ihop med att vi har varit modiga och tagit viktiga, och ibland obekväma, beslut. Vi har ökat kraften inom förbundet och fokuserat på våra hjärtefrågor.

Vi har tecknat kollektivavtal för över 140 000 medlemmar inom en mängd olika yrken där vi på olika sätt tagit viktiga steg framåt för ett mänskligt arbetsliv.

Det handlar till exempel om att medarbetarna i välfärden får större inflytande över förläggningen av sin arbetstid. Anställda i kommunala fastighetsbolag får möjlighet till en starkare gränsdragning mellan arbete och fritid. Anställda i Svenska kyrkan med yngre barn får förbättrade villkor och bättre möjligheter att förena arbetsliv och fritid.

Vi har lyft våra chefers villkor och gjort frågan om antal medarbetare per chef till vår. Vi ser nu hur allt fler kommuner men även landsting och regioner sätter upp tak för hur många medarbetare som chefer kan ha.

Vi har uppmärksammat de administrativa proffsen och deras betydelse i vården i vår opinionsbildning genom mängder av artiklar och debattartiklar undertecknade av lokala företrädare.

Vi har undersökt hur våra medlemmar upplevde flyktingmottagandet i kommunerna under 2015 och vilka lärdomar de dragit.

Vi har startat en medlemsdialog med 30 000 medlemmar inom socialt arbete som kommer med idéer och synpunkter till den översyn av socialtjänstlagen som just nu pågår.

Och vi har lyft frågan om mens som en facklig fråga och opinionsbildat i Sverige, men också inom ramen för vårt globala fackliga samarbete.

Det här är bara några saker som vi gjort de senaste två åren. Visst har vi gjort mycket, och visst ska vi vara stolta?! Jag tycker ni ska ge er själva en varm applåd.

Det jag vill bidra med till Förbundsmötet är att göra mitt bästa för att få fram vår styrka: att vi utnyttjar den gemensamma kraft vi har för att komma framåt. Vi ska lyfta det vi har med oss från där vi befinner oss, samtidigt som vi lyssnar på varandra. Vara måna om att höra varandra och göra varandra bra. Hitta de där frågorna och lösningarna som funkar och tar oss framåt.

Nu ska vi få njuta av låten vi nynnade på sist vi sågs i Malmö – vår alldeles egna låt: Ingen Maskin!
 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar