×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterskor ersätts för utebliven lön

2018-09-20

På folktandvårdens akutmottagning i Uppsala har de anställda tandsköterskorna fått en för låg lön under de senaste 10 åren. Nu ska misstaget korrigeras och utebliven lön betalas ut retroaktivt. En summa som uppgår till cirka 1,3 miljoner kronor.

Tandsköterskorna som arbetar helg på folktandvårdens akutmottagning i Uppsala misstänkte att de fick för låg lön för sitt helgarbete. Därför inleddes en granskning av avtalen som visade att de anställda under 10 års tid fått för låg timersättning under sina arbetspass.

– Min bild är att tandsköterskorna tyckte att de fick en låg ersättning för att arbeta helger. Detta föranledde en granskning av sköterskornas avtal, där det visade sig att en fast timersättning för lördagar och söndagar hade specificerats, menar Jonas Wärnsberg, fackförbundet Visions vice ordförande i Uppsala.

– Men om den kvalificerade övertidsersättningen på den ordinarie lönen är bättre är det den man ska ha istället, säger Wärnsberg, som även menar att avtalet tolkats på ett felaktigt sätt.

Efter att granskningen visat på detta misstag informerades personalen om det inträffade under ett möte i början av september.

– Självklart är det inte roligt att upptäcka att man har gjort fel, men alla parter har trott att de har haft rätt lön, säger Cecilia Bernström, HRchef på Folktandvården.

Totalt kommer cirka 1,3 miljoner att betalas ut retroaktivt och utbetalningarnas storlek beror på hur mycket man har jobbat.

– Vissa har ju väldigt mycket arbetstid på akuten, och då rör det sig om mer pengar. Men som mest är det strax över 100 000 kronor, säger Cecilia Bernström. 

Bernström säger att hon själv är väldigt förvånad över händelsen som hon menar är ovanlig.

– Jag har jobbat med HR i 30 år, och jag har aldrig tidigare varit med om något som detta. 

Enligt Johan Wärnlund har arbetsgivaren hanterat situationen bra. 

– Vi är nöjda, det är bra att man har tagit sitt ansvar och rättat till det, säger han. Den retroaktiva löneutbetalningen berör 22 personer.

Tandläkare som har arbetat på akuten berörs inte av utbetalningen eftersom de har haft ett annat avtal. Den retroaktiva lönen betalas ut i slutet av september i samband med den ordinarie löneutbetalningen.

 

Källa: Upsala Nya Tidning

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision och Ångestpodden i nytt samarbete om oroliga tider

Vision inleder ett nytt samarbete med Ångestpodden och lyfter rådgivning i oroliga tider. Corona har skapat mer oro i samhället, man är orolig för arbetsmarknaden och omställningarna men vill också veta mer om sina rättigheter. Därför tar Vision och Ångestpodden ansvar för rådgivning och upplysning om fackliga rättigheter och trygghet på arbetsmarknaden.  igår kl 11:30

Samtal med regeringen om situationen inom äldreomsorgen

Vision har tidigare rapporterat om den ansträngda situationen för äldreomsorgens chefer – som står mitt i stormens öga just nu. Efter att ha fått gehör på det öppna brev som Vision skrivit till regeringen och SKR har Veronica Magnusson idag träffat socialminister Lena Hallengren.  för 3 dagar sedan

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  i förrgår kl 08:18

Nu finns Vision student på Instagram!

På förbundsmötet 2016 fattades beslut om Visions nya medlemskommunikation med fokus på medlemsdialog och att finnas där våra medlemmar finns. Vi kan se att Instagram är en växande kanal, i synnerhet bland våra studentmedlemmar. Därför har vi nu startat ett Instagramkonto - följ oss på @Visionstudent!  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb