Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Sofia Thunberg och Fredrik Löfgren från Linköpings universitet

    Sofia Thunberg och Fredrik Löfgren från Linköpings universitet

  • Roboten David

    Roboten David

  • Roboten Ellis

    Roboten Ellis

Så kan robotarna hjälpa Visions medlemmar på jobbet

2018-09-28

Robotar och digitalisering är i fokus på årets förbundsmöte. Vi gästas bland annat av Linköpings universitet som visar vad man kan använda robotar till i olika branscher där Visions medlemmar finns.

Roboten Ellis dansar Gagnam style och vinkar till publiken. Modellen som heter ”Pepper” är en semi-humanoid robot, designad för att förstå mänskliga känslor.

– Än så länge finns det inte jättemånga robotar på arbetsplatser i Sverige. Men just Pepper-robotar har kommit mer och mer och syns till exempel på flygplatser och i receptioner. I Japan finns redan robotar i nästan varenda butik och säljer kakor eller vad som helst. Inom tio år kommer det finnas överallt, säger Sofia Thunberg på Linköpings universitet.  


”Robotar ska avlasta”

Robotar kan göra mycket för att stödja Visions medlemmar och enligt Sofia Thunberg är sjukvården och omställningen till e-hälsa det största just nu.

– På sjukhus, inom äldrevården och på LSS-boenden kan robotar hjälpa till med olika sysslor. Allt från att vara en röstassistent och sätta på tv:n eller släcka lampor, till att beställa saker och underhålla med video och dans. Sen finns det också särskilda robotar för demensvård som man kan klappa och bli väldigt lugn av och få ner stresshormonerna.

Robotar ska avlasta tråkiga repetitiva uppgifter eller uppgifter som är tunga och skadar kroppen. Där kan Vision säkert vara ett stöd och se till att man inte plockar bort personalen utan att robotarna blir ett komplement. Robotar ska tillföra något både till personalen och till företagets kunder eller medlemmar.

Veronica Magnusson om AI: ”Vi vill se dialog och kompetensutveckling”

Förbundsordförande Veronica Magnusson tror också att artificiell intelligens och robotar kommer bli ett komplement i många verksamheter där Visions medlemmar finns. Exempelvis inom äldreomsorgen, socialtjänsten och i många kundtjänstfunktioner.

– Det vi vill och hela tiden jobbar för är dels att allt sådant här ska implementeras i dialog med de som jobbar på arbetsplatserna. Dels att man ska få möjlighet till kompetensutveckling och att kunna ta till sig den nya tekniken. Och att det ska frigöra tid till annat där vi behöver mänsklig kreativitet eller att kunna göra mer komplexa bedömningar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar