Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu får fastighetsbranschen fler karriärvägar

2018-09-26

Tack vare ett nytt valideringsverktyg breddas nu fastighetsbranschens karriärvägar. Det innebär nya och efterlängtade möjligheter till kompetensutveckling för Visionsmedlemmar i branschen.

Fastighetsbranschen i Sverige sysselsätter i dag cirka 60 000 medarbetare. Flera av arbetsgivarna står inför stora rekryteringsbehov, men bristen på arbetskraft är stor. I syfte att öka chanserna till anställning och höja statusen på branschens yrken lanserade Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) nyligen ett valideringssystem för två nya yrkesgrupper – fastighetsförvaltare och fastighetsingenjörer.

Valideringen görs genom FAVAL, ett verktyg för att kartlägga, kvalitetssäkra och utveckla kompetensen för fastighetsbranschens medarbetare. Sedan tidigare är det möjligt att via FAVAL validera yrkesgrupper som inte kräver eftergymnasial utbildning.

– Det som är nytt nu är att FAVAL som verktyg också innefattar yrkesgrupperna fastighetsförvaltare och fastighetsingenjör. För flera av Visions medlemmar handlar det om en chans att vidareutveckla sig i yrkeslivet, berättar Visions Joakim Harnesk som sitter i FU:s styrelse.

På vilket sätt är det här unikt?

– Validering på eftergymnasial nivå är inte bara nytt för fastighetsbranschen, utan också inom validering i hela Sverige. Branschen tar på så vis viktiga kliv för att underlätta nyrekryteringar och kompetensenshöjande insatser. Förhoppningen är att valideringen också ska locka närliggande kompetens till branschen och utveckla redan befintliga medarbetare.

Hur går valideringen till?

– Det är ett teoriprov indelat i åtta olika ämnesområden, exempelvis ekonomi och juridik. I valideringsverktyget tittar man på individens reella kompetens vilket omsätts i en certifiering.

På vilket sätt har Vision arbetat för att detta ska bli verklighet?

– Tillsammans med de andra tjänstemannaförbunden har vi länge legat på för att införskaffa denna typ av validering. Eftersom bristen på arbetskraft är stor ser både vi och arbetsgivarna detta som ett sätt att höja statusen på flera av branschens yrken, så valideringen är efterlängtad från många håll.

Skribent: Sofie Lundmark.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar