×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

2018-09-18

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.

Att ha semester är ofta riktigt skönt. Sol, bad, och välbehövd återhämtning. I bland springer dagarna iväg och du vill bara ha mer av det goda. Vill du ha fler dagar så är det inte omöjligt!

En möjlighet är något som kallas för semesterväxling. Enligt semesterlagen har du rätt till 25 semesterdagar per år. Men enligt kollektivavtalet som gäller på din arbetsplats kan du ha rätt till fler semesterdagar. De flesta av Visions kollektivavtal ger fler än 25 dagar. Semesterväxling innebär att du byter bort semestertillägget mot fler dagar. Tillägget utgörs av en summa extra pengar du får från arbetsgivaren under semestern. Tanken är att pengarna ska täcka ökade utgifter när du är ledig.

– Möjligheten till semesterväxling finns inte på alla arbetsplatser. För att kunna växla pengar mot fler semesterdagar kan fack och arbetsgivare teckna ett lokalt kollektivavtal om semesterväxling. Detta görs genom en intresseförhandling. Därefter kan du ta upp frågan med din chef. De som har till exempel 27 semesterdagar får fem extra dagar, de som har 31 dagar eller fler får sex dagar, säger Bodil Brutemark, rådgivare på Vision Direkt, och fortsätter:

– En annan möjlighet att få fler semesterdagar är att vid lönerevisionen försöka att byta din löneökning mot några extra dagars semester. Detta är inte lika vanligt men det förekommer. På så sätt får du fler dagar men får istället avstå löneökning det året. Men tänk på att en lägre bruttolön påverkar saker som pension och försäkringar.

Men vad är en intresseförhandling och hur kan man få Vision att göra en sådan på ens arbetsplats?

– En intresseförhandling är en förhandling som Visions medlemmar på arbetsplatsen tar initiativ till. Det är ett sätt att påverka arbetsvillkoren så att medlemmarna får ut mer av sitt arbetsliv. Oftast handlar det om frågor där både arbetsgivaren och medarbetarna vinner något på överenskommelsen. Det kan handla om fler semesterdagar, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling, rätt till heltid med möjlighet till deltid och mycket annat, berättar Bodil Brutemark och fortsätter:

– Börja med att prata ihop er på arbetsplatsen om vad det är ni skulle vilja förbättra och på vilket sätt. Be Vision att kalla till medlemsmöte, för att samla så mycket stöd för förslaget som möjligt. Kolla sedan upp vad som står i lagar och avtal, och om det finns exempel på att frågan drivits framgångsrikt någon annanstans. Det är en förtroendevald som behöver göra en så kallad förhandlingsframställan och sköta förhandlingen med arbetsgivaren. Den tar med sig era önskemål och argument. Om det finns en Visionsavdelning eller -klubb på er arbetsplats tar ni kontakt med styrelsen för avdelningen eller klubben, för att få hjälp att driva era intressefrågor. Om det ännu inte finns en avdelning eller klubb kan ni få hjälp av Visions regionala center, avslutar Bodil Brutemark.

Du kan läsa mer om semesterregler på Visions här.

Om du vill veta mer får du gärna ringa till Vision Direkt på 0771 44 00 00. Öppet vardagar 08-20.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny standard ska säkra kvaliteten på HVB-hem

Möjligheten att vara på ett HVB-boende kan göra stor skillnad i en persons liv. Därför är det viktigt att omsorgen håller en hög kvalitet oavsett driftsform. SIS, Swedish Standards Institute, har tillsammans med Vision och andra aktörer tagit fram en ny standard för kvalitetssäkring av HVB.  i förrgår kl 09:30

Sara Roxell, socialpolitiska strateg

Medlemmarna inom socialt arbete gör skillnad varje dag

Sara Roxell är socialpolitisk strateg på Vision sedan början av oktober. Hon är socionom och har arbetat med socialtjänstfrågor sedan 1996. Sara har arbetat i olika kommuner, på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och på Socialdepartementet, senast som politiskt sakkunnig åt barn-, äldre- och jämställdhetsministern.  2018-10-23

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  2018-10-15

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb