×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

2018-09-21

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.

Det nya avtalet slår fast att lönerna för Visions medlemmar ska öka med lägst 2,1% från den 1 maj 2018 och med 2.2% från den 1 maj 2019. Ob-ersättning och andra i kronor angivna ersättningar räknas upp med 2.2 procent från den 1 maj 2018 och 2019.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden vilken innebär att många arbetsplatser fått avvakta med 2018 års löneprocess.

− Det är därför hög tid att sätta igång de lokala löneprocesserna runt om i landet. Den nya lönen gäller sedan retroaktivt från 1 maj i år, säger Faraj Abuiseifan, avtalsansvarig förhandlare på Vision.

Det nya avtalet innehåller en hel del framgångar och Faraj Abuiseifan är nöjd med resultatet.

− Vi är extra glada över att föräldrar har rätt till ett 10 procentigt tillägg vid föräldraledighet från och med första anställningsdagen. Det ökar rörligheten och underlättar för föräldrar.

Nyheter i avtalet i korthet:

  • Tvåårigt avtal.
  • Löneökningar 2018 2.1%, 2019 2.2% (gäller från och med 1maj).
  • Höjda krontalsersättningar (bl.a. OB) med 2.2 procent årligen (gäller från och med dagens datum).
  • Rätt till föräldrapenningtillägg från första anställningsdagen
  • Möjlighet att säga upp tidsbegränsade anställningar som sträcker sig längre än 3 månader.
  • Snabbare konvertering till tillsvidareanställning för personer har/haft vikariat och allmän visstidsanställningar.
  • Möjlighet visstidsanställa (gäller endast allmän visstidsanställning) personer i 3 år vid externt finansierade projekt (gäller endast för Folkhögskolor).
  • Information och utbildningsinsats gällande samverkan/lön/arbetsmiljöfrågor.

Läs mer om avtalet på avtalssidan där det nya avtalet kommer att publiceras i sin helhet inom kort:

Har du frågor om hur du påverkas av det nya avtalet? Hör av dig till våra rådgivare på Vision Direkt.

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 9 dagar sedan

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Nytt avtal ska göra jobbet som deltidsbrandman hållbart

Den 30 april har Vision och Brandmännens Riksförbund tecknat ett nytt tre−årigt avtal med arbetsgivarorganisationerna SKL och Sobona. Med avtalet vill parterna göra det viktiga uppdraget som deltidsbrandman mer attraktivt och hållbart. Det innebär bland annat högre ersättning för insatser.  2019-04-30

Kampanj om psykisk ohälsa har engagerat socialministern

Tusentals svenskar som lever med psykisk ohälsa hamnar idag mellan stolarna. Med kampanjen #mellanstolarna har Vision tillsammans med Ångestpodden, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll arbetat för en förändring. Berättelser från de som hamnat mellan stolarna, och Visions förslag på åtgärder som kan förbättra vården, har nu även engagerat socialminister Lena Hallengren.  2019-03-18

Till arkivet

Informationsträffar

Du som är förtroendevald bjuds in till informationsträffar runt om i landet.

Läs mer och anmäl dig

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb