×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

2018-09-21

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.

Det nya avtalet slår fast att lönerna för Visions medlemmar ska öka med lägst 2,1% från den 1 maj 2018 och med 2.2% från den 1 maj 2019. Ob-ersättning och andra i kronor angivna ersättningar räknas upp med 2.2 procent från den 1 maj 2018 och 2019.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden vilken innebär att många arbetsplatser fått avvakta med 2018 års löneprocess.

− Det är därför hög tid att sätta igång de lokala löneprocesserna runt om i landet. Den nya lönen gäller sedan retroaktivt från 1 maj i år, säger Faraj Abuiseifan, avtalsansvarig förhandlare på Vision.

Det nya avtalet innehåller en hel del framgångar och Faraj Abuiseifan är nöjd med resultatet.

− Vi är extra glada över att föräldrar har rätt till ett 10 procentigt tillägg vid föräldraledighet från och med första anställningsdagen. Det ökar rörligheten och underlättar för föräldrar.

Nyheter i avtalet i korthet:

  • Tvåårigt avtal.
  • Löneökningar 2018 2.1%, 2019 2.2% (gäller från och med 1maj).
  • Höjda krontalsersättningar (bl.a. OB) med 2.2 procent årligen (gäller från och med dagens datum).
  • Rätt till föräldrapenningtillägg från första anställningsdagen
  • Möjlighet att säga upp tidsbegränsade anställningar som sträcker sig längre än 3 månader.
  • Snabbare konvertering till tillsvidareanställning för personer har/haft vikariat och allmän visstidsanställningar.
  • Möjlighet visstidsanställa (gäller endast allmän visstidsanställning) personer i 3 år vid externt finansierade projekt (gäller endast för Folkhögskolor).
  • Information och utbildningsinsats gällande samverkan/lön/arbetsmiljöfrågor.

Läs mer om avtalet på avtalssidan där det nya avtalet kommer att publiceras i sin helhet inom kort:

Har du frågor om hur du påverkas av det nya avtalet? Hör av dig till våra rådgivare på Vision Direkt.

Nyheter

Många försämringar för arbetstagaren i LAS–utredningen

Vision är mycket kritisk till de förändringar av LAS som presenteras idag. Förslagen ändrar maktbalansen mellan arbetsgivare och arbetstagare till fördel för arbetsgivaren. Utredningen borde aldrig ha tillsatts – politiken ska hålla sig borta från sådant som arbetsmarknadens parter har ansvar att hantera. Visions förbundsjurist förklarar vad som är nytt med förslagen.  2020-06-01

Tillfälliga regler ger kompensation för uppskjuten sommarsemester

Många medarbetare jobbar just nu under tuffa förutsättningar och gör fantastiska insatser. Trycket på välfärden är högt och Vision ser att det riskerar att påverka sommarsemestrarna för våra medlemmar. De tillfälliga reglerna försäkrar att de som behöver skjuta på sin semester får kompensation samtidigt som chefer får möjlighet att ta ansvar för bemanningen inom välfärden under sommaren.  2020-04-23

Krislägesavtalet aktiverat i Region Stockholm

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har nu aktiverat krislägesavtalet för medarbetare inom intensivvården efter att begäran inkommit från Region Stockholm. Avtalet ger högre ersättningar och tydliga regler kring arbetstid och återhämtning för de medarbetare som berörs.  2020-04-03

Avtalet med Svenska kyrkan förlängs till hösten

Med anledning av corona-pandemin flyttas avtalsrörelsen med Svenska kyrkan fram till hösten. Nuvarande avtal förlängs till den 31 oktober 2020. Inga löneförhandlingar eller lönesättande samtal kan genomföras under tiden.  2020-04-02

Till arkivet

Informationsträffar

Du som är förtroendevald bjuds in till informationsträffar runt om i landet.

Läs mer och anmäl dig

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb