Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Framåtblickar när förbundsmötet avslutades

2018-09-29

Nu är Visions förbundsmöte i Solna avslutat. Veronica Magnusson rundade av mötet med att prata om utmaningarna i framtidens arbetsliv – och om hur vi möter och utnyttjar dessa på bästa sätt tillsammans.

− Jag vill peka på tre utmaningar som jag ser med digitalisering, automatisering och robotisering. Utmaningar som påverkar oss alla. Ett. Det gränslösa arbetslivet. Två. Minskad grad av kontroll. Tre. Oron att bli av med jobbet.

Men det är viktigt att också se alla möjligheter som det nya innebär. Att hitta rätt väg framåt där vi som fackförbund är med och påverkar för att framtidens arbetsliv ska bli så bra som möjligt.

− Några uppgifter är lätta att se framför sig. Och det är sådant som vi alltid arbetar med som part på arbetsmarknaden. Det handlar om inflytande i arbetet. Det handlar om kompetensutveckling och omställning. Det handlar om facklig styrka och organisering. Särskilt när förutsättningarna för fackligt engagemang ser väldigt annorlunda ut.

Vikten av att arbetsmarknaders parter kommer överens och utreder det som är oklart, så som anställningsförhållanden i nya typer av organisationer− såsom plattformsföretag – lyftes också under talet.

− Vi i Vision är en kraft på nästan 200 000 medlemmar. Vi är oumbärliga i välfärden. Vi är en kraft som behövs. Robot-Roger och Digi-Doris klarar inte det själva. Inte en chans. Vi behöver fackliga rävar och nyfikna nybörjare. Det är ni medlemmar och fackliga ledare som har lösningarna. Det är en viktig uppgift som vi ska ta oss an tillsammans. Vision bygger Framtidens arbetsliv – och vi vill göra Framtidens arbetsliv till ett mänskligt arbetsliv.

Eva Nordmark, ordförande för TCO, deltog också i ett samtal med Veronica där hon bland annat utryckte stolthet över den position som Vision tagit inom hållbarhet.

− Att du Veronica sitter med i Agenda 2030 delegationen är inte en plats ni har blivit tilldelade – det är en plats ni har tagit.

Alla beslut som fattats under förbundsmötet kommer att publiceras med länk från vision.se/forbundsmote inom kort.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar