×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Att söka nytt jobb – hur vet jag när det är dags?

2018-09-06

Efter en lång och skön sommar kommer vardagen som ett brev på posten. En del ser med spänning fram emot hösten medan vissa går i tankarna på ett nytt jobb. Hur vet man när det är dags att gå vidare i karriären?

September och februari är de två månader på året då absolut flest människor söker nytt jobb. Det innebär att fler än dubbelt så många skickar in en jobbansökan, jämfört med en vanlig snittmånad. Erik Fors Andrée, vd på Go Monday, berättar vad det beror på:

– Många går på semester helt slutkörda och tänker att det blir bättre när man fått samla lite ny energi. Men om man fortfarande tycker det känns tungt efter ledigheten så är det oftast det första tecknet på att det är dags att byta jobb, säger han.

En längtan efter något nytt
När en längtan efter att byta arbetsplats, bransch eller yrkesroll väl börjat smyga sig på är det väldigt sällan som känslan försvinner – snarare tvärtom. Att söka och hitta ett nytt jobb där du vill arbeta brukar dessutom ta mellan tre till tolv månader. Men att byta jobb behöver inte vara så drastiskt som det låter.

– När du bestämmer dig för att gå vidare i karriären behöver du inte nödvändigtvis veta vad du ska byta till. Att komma fram till det är en del av processen. Kanske vill du testa en ny bransch eller en ny roll? Det kan också vara bra att berätta för din närmaste chef att du är intresserad av en ny roll internt, för att minska känslan av att du sviker din arbetsplats när du väl går vidare.

Prata med en karriärrådgivare
Alla Visions medlemmar har rätt till kostnadsfri karriärrådgivning via Erik och hans kollegor på Go Monday. Här kan du få hjälp med vägledning samt att uppdatera ditt cv och LinkedIn-profil.

– Det kan vara värdefullt att få ett utifrån-perspektiv på din karriär, du får ofta mer raka och konkreta råd jämfört med om du pratar med vänner eller familj, säger Erik och avslutar:

– Det finns mycket du kan göra för att förbereda dig för en ny karriär. Uppdatera din profil och ditt nätverk, och skriv en lista på intressanta arbetsgivare och yrkesroller. Hör dig för och var nyfiken på nya möjligheter så har du kommit en bra bit på väg. 


Fem tecken på att det är dags att gå vidare i karriären:

  •  Lär du dig något nytt på jobbet? I så fall vad och hur? Känner du att du inte längre utvecklas är det dags att söka dig vidare.
  • Tänk i det längre perspektivet – kan du se dig själv i denna sits om två år?
  • Tänk tillbaka på hur det var när du började, har du fortfarande samma energi som under ditt första halvår på jobbet?
  • När det finns ett motstånd – känns det tungt eller tacklar du det som en utmaning.
  • Jobbar organisationen för något du tror på? Om du känner att ni är på väg i en riktning där du inte kan matcha dina personliga värderingar med företagets är det dags att göra något åt saken.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision och Ångestpodden i nytt samarbete om oroliga tider

Vision inleder ett nytt samarbete med Ångestpodden och lyfter rådgivning i oroliga tider. Corona har skapat mer oro i samhället, man är orolig för arbetsmarknaden och omställningarna men vill också veta mer om sina rättigheter. Därför tar Vision och Ångestpodden ansvar för rådgivning och upplysning om fackliga rättigheter och trygghet på arbetsmarknaden.  igår kl 11:30

Samtal med regeringen om situationen inom äldreomsorgen

Vision har tidigare rapporterat om den ansträngda situationen för äldreomsorgens chefer – som står mitt i stormens öga just nu. Efter att ha fått gehör på det öppna brev som Vision skrivit till regeringen och SKR har Veronica Magnusson idag träffat socialminister Lena Hallengren.  för 3 dagar sedan

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  i förrgår kl 08:18

Nu finns Vision student på Instagram!

På förbundsmötet 2016 fattades beslut om Visions nya medlemskommunikation med fokus på medlemsdialog och att finnas där våra medlemmar finns. Vi kan se att Instagram är en växande kanal, i synnerhet bland våra studentmedlemmar. Därför har vi nu startat ett Instagramkonto - följ oss på @Visionstudent!  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb