×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

2018-09-10

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.

Niklas bästa motivationstips:

  • Snåla inte med feedback och återkoppling till dina medarbetare.
  • Avsätt tid för att regelbundet diskutera arbetsgruppens gemensamma arbetssätt.
  • Att leva som du lär är ett effektivt sätt att sprida ett beteende.

Chefens stöd och uppskattning är en av de viktigaste faktorerna som gör att medarbetare trivs bra och känner sig motiverade på jobbet. När chefer och medarbetare litar på varandra skapar det inte bara trivsel och god stämning – forskning från Harvard Business Review (januari 2017) visar också att stressnivån på dessa arbetsplatser är lägre, produktiviteten högre och engagemanget större.

Vikten av återkoppling 

En grundbult för att uppnå en arbetsplats med hög motivation är att du som ledare ger din personal regelbunden feedback.

– Att återkoppla till sina medarbetare och bekräfta vad de gör bra skapar engagemang och är en av de absolut viktigaste bitarna i att motivera sina medarbetare, säger psykologen och författaren Niklas Laninge. Han har bland annat författat boken Beteendedesign (2017) samt grundat webbtjänsten "Daily bits of".

– Att som medarbetare bli bekräftad ofta är viktig nyckel till att skapa en trivsam arbetskultur där alla vågar var sig själva och säga vad de tycker, säger Niklas.

Låt det inte stanna vid utvecklingssamtalet

De flesta arbetsplatser avsätter årligen tid för utvecklingssamtal där medarbetarnas individuella mål och ambitioner diskuteras. Kanske skriver ledaren ner sina anställdas målsättningar, men ibland är det lätt att det stannar just där.
– Jag kan uppleva att det lätt blir ett spel för galleriet om man bara dammar av dessa mål en gång per år, säger Niklas. Han menar att ett av chefens viktigaste uppdrag är att kontinuerligt coacha sina medarbetare i rätt riktning.

– Om chefen exempelvis träffar en medarbetare som har som ambition att själv bli ledare kan chefen hjälpa individen att se kopplingen och föreslå olika åtgärder som linjerar med det målet. I chefsrollen har man ofta det större helikopterperspektivet på ett annat sätt än vad de anställda har.

Skribent
Sofie Lundmark

Nyheter

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb