×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

2018-09-10

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.

Niklas bästa motivationstips:

  • Snåla inte med feedback och återkoppling till dina medarbetare.
  • Avsätt tid för att regelbundet diskutera arbetsgruppens gemensamma arbetssätt.
  • Att leva som du lär är ett effektivt sätt att sprida ett beteende.

Chefens stöd och uppskattning är en av de viktigaste faktorerna som gör att medarbetare trivs bra och känner sig motiverade på jobbet. När chefer och medarbetare litar på varandra skapar det inte bara trivsel och god stämning – forskning från Harvard Business Review (januari 2017) visar också att stressnivån på dessa arbetsplatser är lägre, produktiviteten högre och engagemanget större.

Vikten av återkoppling 

En grundbult för att uppnå en arbetsplats med hög motivation är att du som ledare ger din personal regelbunden feedback.

– Att återkoppla till sina medarbetare och bekräfta vad de gör bra skapar engagemang och är en av de absolut viktigaste bitarna i att motivera sina medarbetare, säger psykologen och författaren Niklas Laninge. Han har bland annat författat boken Beteendedesign (2017) samt grundat webbtjänsten "Daily bits of".

– Att som medarbetare bli bekräftad ofta är viktig nyckel till att skapa en trivsam arbetskultur där alla vågar var sig själva och säga vad de tycker, säger Niklas.

Låt det inte stanna vid utvecklingssamtalet

De flesta arbetsplatser avsätter årligen tid för utvecklingssamtal där medarbetarnas individuella mål och ambitioner diskuteras. Kanske skriver ledaren ner sina anställdas målsättningar, men ibland är det lätt att det stannar just där.
– Jag kan uppleva att det lätt blir ett spel för galleriet om man bara dammar av dessa mål en gång per år, säger Niklas. Han menar att ett av chefens viktigaste uppdrag är att kontinuerligt coacha sina medarbetare i rätt riktning.

– Om chefen exempelvis träffar en medarbetare som har som ambition att själv bli ledare kan chefen hjälpa individen att se kopplingen och föreslå olika åtgärder som linjerar med det målet. I chefsrollen har man ofta det större helikopterperspektivet på ett annat sätt än vad de anställda har.

Skribent
Sofie Lundmark

Nyheter

Bra kollegor och en bra chef – drömarbetsplatsen 2019

Vad lägger grunden för en drömarbetsplats? Det har Manpower undersökt och högst upp på listan kommer bra kollegor och därefter kommer en bra chef.  i förrgår kl 14:51

10 hetaste kompetenserna för chefer 2019

Vilka är de hetaste kompetenserna för chefer? Det har utbildning.se undersökt för att kartlägga vad arbetsgivarna söker efter 2019.  för 8 dagar sedan

Hur är man chef i framtiden?

I det här avsnittet samtalar vi med tankesmedjan Futurions VD Ann-Therese Enarsson om robotchefer, happiness managers och det viktiga uppdraget som ledare i en tid av stora förändringar. Hur leder du när pyramiderna rasar och besluten flyttas ut?  2019-05-16

Vision satsar på verksamhetsnära chefsstöd inom Region Uppsala

Sedan september förra året arbetar Stefan Andersson som Visions chefsföreträdare inom Region Uppsalas – en av Uppsalas största arbetsgivare. Det innebär att han stöttar de 70-talet chefer som är anslutna till Vision genom att se till att de får rätt förutsättningar.  2019-05-02

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb