×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Beslutstät dag på Visions förbundsmöte

2018-09-28

Under lördagen har ordförandeklubban använts flitigt under förbundsmötet och beslut har fattats i många olika frågor.

Under torsdagskvällen avslutades arbetet med att diskutera motioner i utskotten – där ombuden får lägga fram förslag till beslut. Under lördagen fortsatte arbetet istället i storsal (plenum) där alla ombud tillsammans fattar de slutgiltiga besluten kring motioner och rapporter.

Förbundsordförande Veronica Magnusson är nöjd med dagens arbete:

− Det har varit precis som det ska vara på ett förbundsmöte − livliga diskussioner men också en stor konstruktiv anda att komma till beslut.

Bland annat har förbundsmötet antagit en omarbetad version av rapporten "Utvecklad organisation för inflytande och engagemang".

Ove Jansson, styrelseledamot i förbundsstyrelsen ser många fördelar med förslaget:

− Den största fördelen med utvecklingen är att vi kan få fler som engagerar sig genom att skapa fler arenor för möten, bland annat digitala.

Förslaget antogs med vissa förändringar − bland annat att man ska testa de nya mötesformerna under två år och sedan vid nästa förbundsmöte 2020 besluta om kommande förbundsmöten ska hållas vart fjärde år.

− Vi har tagit ett ganska stort beslut om hur vi kan utvecklas för att engagera fler och erbjuda fler arenor. Vi har uttryckt en vilja att utvecklas digitalt för att öka inflytande och närvaro. Det känns kul och väldigt spännande.

De sista besluten fattas under lördagsförmiddagen och alla beslut kommer att publiceras på vision.se.

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb