×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vikten av en bra start på jobbet

2018-10-05

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.

Höst och nystart. Det är en tid då många nya kommer till en arbetsplats. Såväl nyutexaminerade som fått sitt första jobb, som personer som bytt och fått ett nytt jobb.

Men får alla den introduktion som de så väl behöver? Introduktion är extra viktig när man får sitt första jobb men även när man byter anställning.

Läs även: Introduktion för nyanställda

- En bra introduktion är en framgångsfaktor, det har vi sett i tidigare undersökningar. De som har fått en planlagd introduktion trivs bättre på jobbet och klarar sina arbetsuppgifter på ett bättre sätt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Genom enkätfrågor har Vision fått input och svar från nästan 850 yrkesverksamma medlemmar som är upp till 35 år, kring ett antal frågor som rör jobbet inom välfärden.

På frågan: ”Fick du den introduktion du behövde för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt när du började på din nuvarande arbetsplats?” svarar en av tre att de inte fått det.

- Vision anser att du som är nyanställd ska ha en planerad introduktion som ger dig en stadig grund att stå på, och koll på både formella och informella rutiner på arbetsplatsen. Samtidigt ger introduktionen arbetsgivaren en möjlighet att lära känna dig bättre så att du och arbetsgivaren på bästa sätt kan använda din kompetens, säger Veronica Magnusson.

Läs också: Tips och råd om introduktion inom socialt arbete

Nyheter

Petter Skogar och Veronica Magnusson.

Petter Skogar och Veronica Magnusson.

”Kommer Generation Y att låta sig fångas?”

Veronica Magnusson deltog i ett lunchsamtal med arbetsgivarorganisationen KFO och pratade om Generation Y och hur arbetsgivarna ska vara relevanta för dem.  2019-07-01

Allt du behöver veta inför ditt sommarjobb

Att få ett sommarjobb är fantastiskt roligt men det finns också saker som du behöver ha koll på. Robin Stjernfelt, rådgivare på Vision Direkt, ger tips på vad du bör tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2019-04-23

Samhällsvetarstipendiet

Att alla samhällsgrupper får komma till tals inom samhällsplaneringen är grunden i ett demokratiskt samhälle. Det konstaterar Emma Bodin och Emma Alenbrand i sin kandidatuppsats ”Låt barnen ta plats: Hur och varför barn bör inkluderas i kommunala planprocesser”, som nyligen tilldelades Visions samhällsvetarstipendium på 20 000 kronor.  2019-04-02

Uppsatsen ”Det härliga mellanchefslandet” får ledarskapsstipendium

Nu är det klart vem som får Visions ledarskapsstipendium 2019.  2019-03-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb