Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vikten av en bra start på jobbet

2018-10-05

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.

Höst och nystart. Det är en tid då många nya kommer till en arbetsplats. Såväl nyutexaminerade som fått sitt första jobb, som personer som bytt och fått ett nytt jobb.

Men får alla den introduktion som de så väl behöver? Introduktion är extra viktig när man får sitt första jobb men även när man byter anställning.

Läs även: Introduktion för nyanställda

- En bra introduktion är en framgångsfaktor, det har vi sett i tidigare undersökningar. De som har fått en planlagd introduktion trivs bättre på jobbet och klarar sina arbetsuppgifter på ett bättre sätt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Genom enkätfrågor har Vision fått input och svar från nästan 850 yrkesverksamma medlemmar som är upp till 35 år, kring ett antal frågor som rör jobbet inom välfärden.

På frågan: ”Fick du den introduktion du behövde för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt när du började på din nuvarande arbetsplats?” svarar en av tre att de inte fått det.

- Vision anser att du som är nyanställd ska ha en planerad introduktion som ger dig en stadig grund att stå på, och koll på både formella och informella rutiner på arbetsplatsen. Samtidigt ger introduktionen arbetsgivaren en möjlighet att lära känna dig bättre så att du och arbetsgivaren på bästa sätt kan använda din kompetens, säger Veronica Magnusson.

Läs också: Tips och råd om introduktion inom socialt arbete

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar