Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Som skyddsombud lär jag mig nytt varje dag

2018-10-24

Anders Rooth jobbar som budget- och skuldrådgivare på Kristianstads kommun. Han är också skyddsombud (SO) på arbetsplatsen sedan två år. Vi var nyfikna på hans uppdrag och vilka möjligheter och svårigheter han ser.

Vad gör du som skyddsombud?

– Jag verkar för en god arbetsmiljö, ser till att det som fungerar bra fortsätter och medverkar i förbättring av områden som inte fungerar så bra. Jag ser mig som ett bollplank för chefer och medarbetare. Om det till exempel finns konflikter kan vi skyddsombud hjälpa till att lösa dem, men även förebygga. Jag får jobba lite som en medlare för få saker och tinga att fungera bättre. Till exempel blir jag inbjuden på APT (arbetsplatsträffar) för att tillsammans med arbetsgrupp och chefer diskutera arbetsmiljöfrågorna.  

Vad är roligast med att vara SO?

– Det absolut roligaste är att jag lär mig nytt varje dag, och får vara med och påverka arbetsmiljön till det bättre. Det är en himla intressant roll och jag hade velat jobba med detta på heltid för det är så utvecklande! Man märker verkligen resultat. 

Vad är svårast?

– Det är nog att arbetsmiljön för chefer är så eftersatt. Om cheferna inte har rätt förutsättningar så blir det väldigt svårt att jobba med arbetsmiljön. Det är också en utmaning att medarbetarna inte alltid ser det delade ansvaret för arbetsmiljön. Samarbetet är viktigast.

Har du några tips till andra som funderar på att bli skyddsombud?

– Lev drömmen! Om man är intresserad av arbetsmiljöfrågor är detta ett intressant och lärorikt uppdrag för framtiden som man absolut bör testa. Var då tydlig att du vill prova en period och att du kan behöva stöd och utbildning i början. Inom Vision så finns det inga bättre utbildningar att få än de till skyddsombud. De är bra, tydliga och intressanta. Dessutom får man värdefulla nätverk där du kan bolla med andra som har samma roll. Det är också viktigt med ett välfungerande tvärfackligt samarbete med skyddsombud från andra fackförbund, och så kan man ta hjälp av tex Arbetsmiljöverkets tipstelefon.

 

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar