×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Som skyddsombud lär jag mig nytt varje dag

2018-10-24

Anders Rooth jobbar som budget- och skuldrådgivare på Kristianstads kommun. Han är också skyddsombud (SO) på arbetsplatsen sedan två år. Vi var nyfikna på hans uppdrag och vilka möjligheter och svårigheter han ser.

Vad gör du som skyddsombud?

– Jag verkar för en god arbetsmiljö, ser till att det som fungerar bra fortsätter och medverkar i förbättring av områden som inte fungerar så bra. Jag ser mig som ett bollplank för chefer och medarbetare. Om det till exempel finns konflikter kan vi skyddsombud hjälpa till att lösa dem, men även förebygga. Jag får jobba lite som en medlare för få saker och tinga att fungera bättre. Till exempel blir jag inbjuden på APT (arbetsplatsträffar) för att tillsammans med arbetsgrupp och chefer diskutera arbetsmiljöfrågorna.  

Vad är roligast med att vara SO?

– Det absolut roligaste är att jag lär mig nytt varje dag, och får vara med och påverka arbetsmiljön till det bättre. Det är en himla intressant roll och jag hade velat jobba med detta på heltid för det är så utvecklande! Man märker verkligen resultat. 

Vad är svårast?

– Det är nog att arbetsmiljön för chefer är så eftersatt. Om cheferna inte har rätt förutsättningar så blir det väldigt svårt att jobba med arbetsmiljön. Det är också en utmaning att medarbetarna inte alltid ser det delade ansvaret för arbetsmiljön. Samarbetet är viktigast.

Har du några tips till andra som funderar på att bli skyddsombud?

– Lev drömmen! Om man är intresserad av arbetsmiljöfrågor är detta ett intressant och lärorikt uppdrag för framtiden som man absolut bör testa. Var då tydlig att du vill prova en period och att du kan behöva stöd och utbildning i början. Inom Vision så finns det inga bättre utbildningar att få än de till skyddsombud. De är bra, tydliga och intressanta. Dessutom får man värdefulla nätverk där du kan bolla med andra som har samma roll. Det är också viktigt med ett välfungerande tvärfackligt samarbete med skyddsombud från andra fackförbund, och så kan man ta hjälp av tex Arbetsmiljöverkets tipstelefon.

 

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Framåtblickar när förbundsmötet avslutades

Nu är Visions förbundsmöte i Solna avslutat. Veronica Magnusson rundade av mötet med att prata om utmaningarna i framtidens arbetsliv – och om hur vi möter och utnyttjar dessa på bästa sätt tillsammans.  2018-09-29

Sammanfattning från Förbundsmötet 2018 - dag 2

Här kommer en sammanfattning från Förbundsmötet 2018:s andra dag. Sara Jonerin intervjuar Sonia Koppen och Claudia Velásquez.  2018-09-29

Förbundets nya centrala valutskott: Frv, Mikael Larsson, Johan Järnström, Kamilla Lantz, Lotta Dahl och Lotta Eriksson. Anton Ehrlin och Elisabeth Asplund saknas på bilden.

Centrala valutskottet

Nu har förbundsmötet valt ett nytt centralt valutskott för 2018-2020.  2018-09-28


            Foto: Lasse Nilsson

Ny ledamot i förbundsstyrelsen

Eva-Lena Gunningberg är ny i Visions förbundsstyrelse. Hon arbetar som marknadschef på LudvikaHem AB och är klubbordförande för Vision LudvikaHem. Dessutom sitter hon i Visions regionala samordningsgrupp.  2018-09-28

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb