×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Pensionssmäll” uteblir efter ny överenskommelse

2018-11-06

Nu har en ny långsiktig lösning förhandlats fram mellan fackförbund och arbetsgivare som säkerställer pensionsnivåerna framöver.

I januari 2018 fick ett stort antal pensionärer som tidigare jobbat i kommuner, landsting och Svenska kyrkan beskedet att deras tjänstepension blir lägre i år än tidigare. Detta på grund av hur samordningen fungerat mellan tjänstepensionen och den allmänna pensionen i äldre avtal.

Tillfällig överenskommelse våren 2018

Fackförbund och arbetsgivare (Sveriges Kommuner och Landsting) träffade en överenskommelse under våren som innebar att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas och där nivån för 2018 tillfälligt baserades på fjolårets nivåer. Överenskommelsen berörde främst de födda fram till 1953 och förhandlingarna har fortsatt under hösten för en långsiktig lösning som även inkluderar personer födda efter 1954.

Ny långsiktig lösning

Den 5 november skrev Vision och andra berörda fackförbund under en långsiktig överenskommelse med arbetsgivaren för att undvika en så kallad pensionssmäll.

− Det har varit långa förhandlingar men nu har vi äntligen gått i mål. Resultatet är en rejäl förstärkning i detta pensionsavtal som jag tror många pensionärer redan märkt av. Nu har vi även en trygg lösning från 2019 och framåt, säger Visions ombudsman med ansvar för pension.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Ny överenskommelse för att hindra sänkt tjänstepension

Vision har tillsammans med övriga parter kommit överens om en lösning för att korrigera den sänkning av tjänstepensionen som främst drabbade äldre pensionärer tidigare i år.  2018-07-05

SKL kompenserar sänkt tjänstepension

Arbetsgivarorganisationen SKL har beslutat att de pensionärer som fått sänkt tjänstepension ska kompenseras. Detta efter att facken begärt nya förhandlingar.  2018-01-26

Ny pensionsålder före nästa val

Regeringen har en ambition att redan före nästa val 2018 ska riksdagen fatta ett beslut om höjd pensionsålder. Det kan betyda att lägsta åldern för att kunna ta ut allmän pension höjs från 61 till 62 eller 63 år.  2015-10-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb