Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Pensionssmäll” uteblir efter ny överenskommelse

2018-11-06

Nu har en ny långsiktig lösning förhandlats fram mellan fackförbund och arbetsgivare som säkerställer pensionsnivåerna framöver.

I januari 2018 fick ett stort antal pensionärer som tidigare jobbat i kommuner, landsting och Svenska kyrkan beskedet att deras tjänstepension blir lägre i år än tidigare. Detta på grund av hur samordningen fungerat mellan tjänstepensionen och den allmänna pensionen i äldre avtal.

Tillfällig överenskommelse våren 2018

Fackförbund och arbetsgivare (Sveriges Kommuner och Landsting) träffade en överenskommelse under våren som innebar att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas och där nivån för 2018 tillfälligt baserades på fjolårets nivåer. Överenskommelsen berörde främst de födda fram till 1953 och förhandlingarna har fortsatt under hösten för en långsiktig lösning som även inkluderar personer födda efter 1954.

Ny långsiktig lösning

Den 5 november skrev Vision och andra berörda fackförbund under en långsiktig överenskommelse med arbetsgivaren för att undvika en så kallad pensionssmäll.

− Det har varit långa förhandlingar men nu har vi äntligen gått i mål. Resultatet är en rejäl förstärkning i detta pensionsavtal som jag tror många pensionärer redan märkt av. Nu har vi även en trygg lösning från 2019 och framåt, säger Visions ombudsman med ansvar för pension.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1690 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum