×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sara Roxell, socialpolitiska strateg

    Sara Roxell, socialpolitiska strateg

Medlemmarna inom socialt arbete gör skillnad varje dag

2018-10-23

Sara Roxell är socialpolitisk strateg på Vision sedan början av oktober. Hon är socionom och har arbetat med socialtjänstfrågor sedan 1996. Sara har arbetat i olika kommuner, på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och på Socialdepartementet, senast som politiskt sakkunnig åt barn-, äldre- och jämställdhetsministern.

Vad har du för drivkrafter i jobbet?

– Att göra skillnad för ett jämlikt och jämställt samhälle där alla ges samma möjligheter. Jag har tidigare haft förmånen att få jobba övergripande med socialpolitiska frågor ur ett arbetsgivarperspektiv och inom den högst beslutande myndigheten Regeringskansliet. Att nu få fortsätta med frågorna ur det fackliga perspektivet känns väldigt roligt och viktigt. Goda arbetsförutsättningar för personalen är avgörande för att leverera bra tjänster till medborgarna. Jag lär mig så mycket genom att byta perspektiv på frågorna och tillför förhoppningsvis en del också.

Vilka socialpolitiska frågor är viktigast att driva just nu för Vision?

– I socialtjänsten börjar kompetens- och stabilitetsfrågan bli en väl lång följetong. Glädjande nog har frågan kommit upp på den politiska dagordningen och nu gäller det att fortsätta och hålla i på alla nivåer för att utvecklingen ska fortsätta i rätt riktning så att socialtjänsten får en välförtjänt statushöjning och blir det attraktiva yrke som det ska vara.

Sen behöver vi också jobba för det förbyggande arbetet som sker i många verksamheter, inte bara i socialtjänsten. Det har varit lite väl mycket fokus på reaktiva åtgärder på sociala problem istället för att angripa problemens orsaker som oftast inte ligger på individnivå utan på samhällsnivå – ingen grupp får det bättre av att några faller utanför.

Regeringens utredning om framtidens socialtjänst har förlängts betydligt - vad innebär det för Visions medlemmar inom socialt arbete?  

– Det innebär att utredningen får mer tid för sitt stora och viktiga utredningsuppdrag och förhoppningsvis hinner jobba fram hållbara förslag. Dessutom har det ju kommit tilläggsdirektiv om barnperspektiv, särlagstiftning för insatser till äldre och om delegationen. Vision kommer att fortsätta vår medlemsdialog för att fånga upp all erfarenhet experterna som jobbar med socialt arbete har, och föra in det till utredningen.

Någonting annat du vill säga till medlemmarna inom socialt arbete?

– Ni gör skillnad varje dag! För barn som har det tufft, för äldre som behöver en extra hand, för personer med funktionsvariation och för många fler. Genom ert fackliga medlemskap kan ni vara med och påverka både er arbetsmiljö och förutsättningarna för det sociala arbetet. Använd era förtroendevalda för att påverka och förbättra.

 

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Skyddsutrustning för medarbetare inom kontaktyrken

En stor del av Visions medlemmar arbetar inom kontaktyrken där fysisk närhet till exempelvis brukare, klienter och elever förekommer på daglig basis. Med anledning av coronapandemin har röster höjts om krav på skyddsutrustning inom dessa yrken. - Visions hållning är tydlig; arbetsgivaren är skyldig att skydda sin personal, menar Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg.  för 12 timmar sedan

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  2020-02-19

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb