Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så kan vi stötta fackliga kollegor i världen

2018-10-15

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.

Veronica Magnusson inledde seminariet och lyfte vikten av att stötta varandra över nationsgränserna:

– Att sätta sig in i en verklighet där det är förenat med livsfara att gå på ett fackligt möte är en bra start. När man väl har satt sig in i den känslan så är det så mycket lättare att engagera sig för att förbättra de fackliga rättigheterna, sa Veronica.  

40 % av alla arbetstagare i världen tjänar under två dollar per dag och ungefär hälften av alla arbetstagare i världen har osäkra anställningar. Det finns 152 miljoner barnarbetare i världen och 25 miljoner människor som utför arbete under tvång. För att förändra situationen behöver vi fria och starka fackföreningar i hela världen, vilket på många håll i världen är svårt. I nio länder mördades förra året fackligt aktiva pga sitt engagemang. Det finns med andra ord stora behov av stöd från fackförbund i Sverige och andra delar av världen.

– Allting hänger ihop. Jag kan inte förvänta mig att någon annan ska bry sig om mina arbetsvillkor om jag inte bryr mig om andras. Det handlar om facklig solidaritet och att bidra till facklig utveckling. Vi kan inte heller anta att det alltid kommer att vara bra i Sverige, utan det kan komma en tid då vi kan behöva det fackliga solidaritetsarbetet, fortsatte Veronica Magnusson.

Vad kan jag göra som medlem?

Genom ditt medlemskap i Vision bidrar du automatiskt till att stödja fackligt utvecklingsarbete i andra länder. Utan alla medlemmar skulle Vision inte ha resurserna att driva de sex utvecklingsprojekt i tolv länder som organisationen har. Om man tycker att frågan är viktig och funderar på vad ytterligare man kan göra, så har Veronica Magnusson fler förslag:

– Många av våra medlemmar kan lyfta det i sin yrkesroll, men man kan också lyfta det som ett medborgarinitiativ. Man kan ordna träffar och studiecirklar och fördjupa sina kunskaper. Genom att handla FairTrade gör man också en insats för anständiga arbetsvillkor för alla.

Vill man ha fler tips och hjälp att komma igång så kan man höra av sig till sitt lokala Visions-center och få hjälp.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar