×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Barnombudsmannen lyssnade in Visions experter på socialt arbete

2018-11-09

Tidigare i veckan besökte Shanti Ingeström från Barnombudsmannen en workshop med ett 20-tal av Visions medlemmar inom socialt arbete. Regeringens utredning "Framtidens socialtjänst" har förlängts betydligt och uppdraget har också breddats. En viktig del är barns rätt att bli lyssnade på, en rättighet som förstärks i och med att FN:s Barnkonvention kommer att bli svensk lag i januari 2020.

Shanti Ingeström tycker att det var mycket värdefullt att träffa utövarna, inte minst den stora bredd av yrken inom socialt arbete som Visions medlemmar representerar.

– Barn behöver bli lyssnade på, på riktigt. Det är viktigt att både de som kommer i direkt kontakt med barnen, men även de som indirekt kommer i kontakt med barn frågar sig "hur kan detta beslut påverka barn?", menade Shanti Ingeström.

Barnombudsmannen har ett 3 -årigt regeringsuppdrag att stötta kommuner och landsting, liksom ett antal myndigheter inför implementeringen av lagen. Detta görs bland annat genom webbinarier, konferenser, sammanställande av verktyg och metodmaterial. 

Gustav Södling är socialsekreterare och arbetar på Linköpings Ungdomsboende. Som deltagare på workshopen tycker han dagen var inspirerande. Att få vara med och påverka den kommande lagstiftningen känns stort, menar Gustav.

Vad tror du att barnkonventionen som lag kan komma att betyda?

– Jag tror att det kan betyda en större benägenhet hos olika myndigheter att verkligen använda barnperspektivet i praktiken. Just nu upplever jag att det missas rätt ofta, till exempel i verksamheter som inte har med barn att göra till vardags.

Kommer det göra skillnad för de ungdomar du möter?

– Förhoppningsvis kan det ge de ungdomar jag arbetar med en bättre upplevelse av bemötandet och hanteringen från socialtjänstens sida under sin uppväxt. Som Barnombudsmannen visade under dagen känner sig många barn som varit aktuella hos både socialtjänst, psykiatri och rättssystemet inte alls lyssnade på, avslutar Gustav.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny standard ska säkra kvaliteten på HVB-hem

Möjligheten att vara på ett HVB-boende kan göra stor skillnad i en persons liv. Därför är det viktigt att omsorgen håller en hög kvalitet oavsett driftsform. SIS, Swedish Standards Institute, har tillsammans med Vision och andra aktörer tagit fram en ny standard för kvalitetssäkring av HVB.  i förrgår kl 09:30

Sara Roxell, socialpolitiska strateg

Medlemmarna inom socialt arbete gör skillnad varje dag

Sara Roxell är socialpolitisk strateg på Vision sedan början av oktober. Hon är socionom och har arbetat med socialtjänstfrågor sedan 1996. Sara har arbetat i olika kommuner, på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och på Socialdepartementet, senast som politiskt sakkunnig åt barn-, äldre- och jämställdhetsministern.  2018-10-23

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

De fick årets socionomstipendium

Sömnsvårigheter och humörssvängningar är bara några av de negativa effekter som kan drabba professionella som i sitt arbete möter personer som utsatts för traumatiska händelser. Det skriver Jessica Eliasson och Caroline Johansson vid Malmö högskola i sin kandidatuppsats ”Att arbeta med risk för förlust av eget välmående”. De belönas nu med Visions socionomstipendium 2018.  2018-09-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb