Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Barnombudsmannen lyssnade in Visions experter på socialt arbete

2018-11-09

Tidigare i veckan besökte Shanti Ingeström från Barnombudsmannen en workshop med ett 20-tal av Visions medlemmar inom socialt arbete. Regeringens utredning "Framtidens socialtjänst" har förlängts betydligt och uppdraget har också breddats. En viktig del är barns rätt att bli lyssnade på, en rättighet som förstärks i och med att FN:s Barnkonvention kommer att bli svensk lag i januari 2020.

Shanti Ingeström tycker att det var mycket värdefullt att träffa utövarna, inte minst den stora bredd av yrken inom socialt arbete som Visions medlemmar representerar.

– Barn behöver bli lyssnade på, på riktigt. Det är viktigt att både de som kommer i direkt kontakt med barnen, men även de som indirekt kommer i kontakt med barn frågar sig "hur kan detta beslut påverka barn?", menade Shanti Ingeström.

Barnombudsmannen har ett 3 -årigt regeringsuppdrag att stötta kommuner och landsting, liksom ett antal myndigheter inför implementeringen av lagen. Detta görs bland annat genom webbinarier, konferenser, sammanställande av verktyg och metodmaterial. 

Gustav Södling är socialsekreterare och arbetar på Linköpings Ungdomsboende. Som deltagare på workshopen tycker han dagen var inspirerande. Att få vara med och påverka den kommande lagstiftningen känns stort, menar Gustav.

Vad tror du att barnkonventionen som lag kan komma att betyda?

– Jag tror att det kan betyda en större benägenhet hos olika myndigheter att verkligen använda barnperspektivet i praktiken. Just nu upplever jag att det missas rätt ofta, till exempel i verksamheter som inte har med barn att göra till vardags.

Kommer det göra skillnad för de ungdomar du möter?

– Förhoppningsvis kan det ge de ungdomar jag arbetar med en bättre upplevelse av bemötandet och hanteringen från socialtjänstens sida under sin uppväxt. Som Barnombudsmannen visade under dagen känner sig många barn som varit aktuella hos både socialtjänst, psykiatri och rättssystemet inte alls lyssnade på, avslutar Gustav.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar