Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bra chef och goda kollegor värderas högst av studenter

2018-03-28

Bra ledarskap, trevliga kollegor och ett gott arbetsklimat är det som värderas högst när studenter ska välja arbetsgivare. Trygga anställningsvillkor hamnar också högt. Det visar en färsk rapport från Framtidsverket.

Drygt 1000 studenter har bland annat fått besvara hur stor betydelse olika faktorer har för dem när de ska välja arbetsgivare i framtiden. Studenterna har fått uppskatta hur viktiga dessa faktorer är för dem när de ska välja arbetsgivare. De har fått skatta på en skala från 1-5 där 1 är helt oviktig och 5 betyder väldigt viktig.

Faktorerna som undersökts är:

 • Trevliga arbetskollegor och gott arbetsklimat
 • Goda utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Bra lön och förmåner
 • Bra chef/ledarskap
 • Utmanande och utvecklande arbetsuppgifter
 • Trygga anställningsvillkor
 • Geografiskt läge/närhet till hemmet
 • Autonomi och självständighet i arbetet
 • Flexibel arbetstid
 • Bra balans mellan privatliv och arbetsliv
 • Mina arbetsuppgifter och/eller organisation jag jobbar för skapar samhällsnytta.

Rapporten visar också att flexibla arbetstider värderas lägst av faktorerna. Samtidigt värderas generellt alla faktorer högt, flexibel arbetstid har snitt på 3,2 och de två faktorer som ligger högst, bra ledarskap och trevliga kollegor har 4,2, vilket tyder på att studenter generellt höga krav när det kommer till valet av arbetsgivare. Rapporten visar också att studenter vars utbildning historiskt sett har riktat sig mot privat sektor värderar karriärsrelaterade faktorer högre än de vars utbildning riktar sig mot offentlig sektor. Och studenter i storstäder värderar bra lön högre än studenter utanför storstäder.

Fler resultat och Framtidsverkets rapporten hittar du här 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar