×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

2018-03-20

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.

Regeringen har tillsatt utredningen "Framtidens socialtjänst" som ska se över socialtjänstlagen och socialtjänstens organisation.

Läs mer: Påverka regeringens utredning "Framtidens socialtjänst"

Därför för Vision just nu en dialog med medlemmar som arbetar med socialt arbete. Över 100 svar har redan kommit.

– Regeringens uppdrag är väldigt brett och kommer att påverka många fler än bara de som arbetar med myndighetsutövning. Tillsammans sitter Visions alla medlemmar, som ju arbetar inom en bredd av social verksamhet, på en stor kunskap och klokskap om vad som behöver utvecklas i framtidens socialtjänst – och hur det bör göras. Den sammanställning som vi nu har gjort av de första 100 svaren är ett viktigt första steg, berättar Kristina Folkesson.

Vision har ställt frågan, vad är viktigast i framtidens socialtjänst?

Här är några av svaren:

 • Socialtjänstens uppdrag – Ökad ambition för den sociala välfärden med hög tillit och bra insatser.
 • En öppen och tillgänglig socialtjänst – Mindre utredning för stöd och mer delaktighet för brukare/klienter.
 • Individuella behov och helhetssyn – Tillgång till rätt insatser
 • Tillräckliga resurser och kvalitetsarbete – Tid till snabba och rättsäkra utredningar samt uppföljning
 • Bättre samverkan – Inom den egna myndigheten, med andra aktörer och nätverk – inget stuprörstänk!
 • Goda arbetsvillkor – mer aktion för bra arbetsvillkor och rimlig arbetsbelastning, värna om personalen och värdesätt erfarenhet. 
 •  Minskad dokumentation och administration
 •  Närvarande ledarskap
 •  Löneutveckling och satsningar kring arbetstid
 • Kompetens och utveckling – att upprätthålla och utveckla kompetens

Hur går Vision vidare med svaren?

– Svaren kommer att vara ett viktigt underlag i Visions arbete med utredningen och i förbundets påverkansarbete.

Vill Vision få in fler svar?

– Absolut. Nu finns det nya frågor som vi behöver få svar på.

Varför är det viktigt att folk skickar in förslag till framtidens socialtjänst?

– Ju fler svar desto starkare röst. De är de som arbetar inom socialt arbete som är experterna på hur socialtjänsten bör organiseras. Det är snart 20 år sedan socialtjänstlagen sågs över i samma omfattning. Om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år, avslutar Kristina Folkesson.

Läs mer och gör din röst hörd här: Visioner för dig inom socialt arbete

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision vill inspirera fler att förverkliga sina jobbdrömmar

Visions nya kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika kanaler från och med den 7 september 2018. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  igår kl 14:42

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 4 dagar sedan

Ulrika Westerlund.

”Framtidens socialtjänstlag ska vara sammanhållen och framåtsyftande”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Ulrika Westerlund (L) vad hon tycker är viktigt.  2018-07-13

Per-Olof Forsblom

”Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Per-Olof Forsblom (V) vad han tycker är viktigt.  2018-07-11

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb