×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

2018-03-20

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.

Regeringen har tillsatt utredningen "Framtidens socialtjänst" som ska se över socialtjänstlagen och socialtjänstens organisation.

Läs mer: Påverka regeringens utredning "Framtidens socialtjänst"

Därför för Vision just nu en dialog med medlemmar som arbetar med socialt arbete. Över 100 svar har redan kommit.

– Regeringens uppdrag är väldigt brett och kommer att påverka många fler än bara de som arbetar med myndighetsutövning. Tillsammans sitter Visions alla medlemmar, som ju arbetar inom en bredd av social verksamhet, på en stor kunskap och klokskap om vad som behöver utvecklas i framtidens socialtjänst – och hur det bör göras. Den sammanställning som vi nu har gjort av de första 100 svaren är ett viktigt första steg, berättar Kristina Folkesson.

Vision har ställt frågan, vad är viktigast i framtidens socialtjänst?

Här är några av svaren:

  • Socialtjänstens uppdrag – Ökad ambition för den sociala välfärden med hög tillit och bra insatser.
  • En öppen och tillgänglig socialtjänst – Mindre utredning för stöd och mer delaktighet för brukare/klienter.
  • Individuella behov och helhetssyn – Tillgång till rätt insatser
  • Tillräckliga resurser och kvalitetsarbete – Tid till snabba och rättsäkra utredningar samt uppföljning
  • Bättre samverkan – Inom den egna myndigheten, med andra aktörer och nätverk – inget stuprörstänk!
  • Goda arbetsvillkor – mer aktion för bra arbetsvillkor och rimlig arbetsbelastning, värna om personalen och värdesätt erfarenhet. 
  •  Minskad dokumentation och administration
  •  Närvarande ledarskap
  •  Löneutveckling och satsningar kring arbetstid
  • Kompetens och utveckling – att upprätthålla och utveckla kompetens

Hur går Vision vidare med svaren?

– Svaren kommer att vara ett viktigt underlag i Visions arbete med utredningen och i förbundets påverkansarbete.

Vill Vision få in fler svar?

– Absolut. Nu finns det nya frågor som vi behöver få svar på.

Varför är det viktigt att folk skickar in förslag till framtidens socialtjänst?

– Ju fler svar desto starkare röst. De är de som arbetar inom socialt arbete som är experterna på hur socialtjänsten bör organiseras. Det är snart 20 år sedan socialtjänstlagen sågs över i samma omfattning. Om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år, avslutar Kristina Folkesson.

Läs mer och gör din röst hörd här: Visioner för dig inom socialt arbete

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 14 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  2020-09-10

Det föreslår Framtidens socialtjänst i efterlängtat betänkande

Betänkandet från utredning Framtidens socialtjänst har kommit och förväntningarna på en modern och hållbar socialtjänstlag är höga. Vision har med ett stort antal medlemmar inom socialtjänsten deltagit i utredningens expertgrupp och bidragit med förslag på förändringar som behövs för en kunskapsbaserad socialtjänst som utgår från den enskildes behov och som främjar social trygghet.  2020-08-27

Skyddsutrustning för medarbetare inom kontaktyrken

En stor del av Visions medlemmar arbetar inom kontaktyrken där fysisk närhet till exempelvis brukare, klienter och elever förekommer på daglig basis. Med anledning av coronapandemin har röster höjts om krav på skyddsutrustning inom dessa yrken. - Visions hållning är tydlig; arbetsgivaren är skyldig att skydda sin personal, menar Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg.  2020-06-05

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb