×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bra saker att tänka på inför sommarjobbet

2018-03-15

Vision.se tänkte släta ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.

Vision.se har samlat några bra tips som man bör tänka på inför, under och efter sommarjobbet, med hjälp av Robin Stjernfelt, rådgivare på Vision Direkt.

Vad får ni för frågor inför sommarjobbet?

– Vi får in mycket lönefrågor. Det är många socionomer som är inne på sitt sista år som student och ska jobba som behandlingsassistent eller biståndsbedömare, även som enhetschefer. De ringer in och undrar hur lönestatistiken ser ut. Men sedan får vi många frågor rörande anställningsvillkor, vad man har för rättigheter och skyldigheter. När det gäller de kortare vikariaten så har man inte rätt att ta ut semester utan då har man en semesterlön som ligger på den ordinarie lönen, berättar Robin och fortsätter:

– Sedan är det ungdomar som ringer in och berättar att de har fått jobb på ett café och undrar vad de ska begära för lön. Där har vi inte någon bra statistik, men däremot så kan vi ge dem andra råd som att de ska ha ett anställningsbevis. Det är även några som jobbar på ett jobb som är väderberoende, exempelvis när man säljer glass och skulle det regna så är det inte tillåtet att skicka hem den anställde. Oftast är det de yngsta som står längst ifrån arbetsmarknaden som kan råka ut för sådant.

Är det något speciellt man ska tänka på när man söker sommarjobb?

– Man ska alltid se till att löneförhandla. Många av de som ringer in brukar säga att de inte har någon jobberfarenhet, men man kanske har varit tränare för ett fotbollslag och då har man ledaregenskaper som man kan värdesätta.

När man sedan har fått ett sommarjobb, vad ska man tänka på då?

– När man söker ett jobb är det alltid bra att fråga arbetsgivaren om de har kollektivavtal. Man kan också vända sig till oss och fråga när det gäller vår bransch. Om arbetsgivaren har kollektivavtal då vet man att man får rättigheter som avtalet och lagen ger. Det kan vara semesterlön, ersättning för obekväm arbetstid och övertidsersättning samt att arbetstiderna är reglerade, säger Robin och fortsätter:

– Sedan tycker jag att det är viktigt att när man slutar sommarjobbet ser till att man får ett intyg eller vitsord. Kan någon kollega eller chef vara referensperson i framtiden? Man har inte rätt att få ett arbetsbetyg efter en sådan kort anställning men det är viktigt att tidigt börja jobba med sitt CV.

Finns det en minimilön som man inte ska gå under?

– I vissa kollektivavtal finns det reglerat men i de stora avtalen som vi har på kommuner, landsting och svenska kyrkan så finns det inget reglerat. Det gör att det är ännu viktigare att man ringer hit till oss och frågar hur löneläget ser ut.

Vad har man för skyldigheter som sommarjobbare?

– Man är skyldig att göra det som ligger inom ramarna på sin anställning.

Anställningsavtalet, vad är det viktigaste som måste finnas med där?

– Arbetsgivarens namn ska stå med, även organisationsnumret och adress till arbetsgivaren. Sedan ska arbetstagarens uppgifter även stå med och vilken anställningstid som gäller. Det ska även stå vilken tjänstgöringsgrad som gäller och vilken lön man ska ha. Alla uppgifter om arbetet ska stå med i ett anställningsavtal. Ibland kan det vara så att man inte får ett anställningsavtal men man har ett muntligt löfte och då gäller det löftet. Men då kan det bli svårt att bevisa att man har fått anställningen, avslutar Robin.

Tre snabba råd från Robin:

  • Anställningsbevis, det är A och O.
  • Kollektivavtal
  • Börja jobba på ditt CV. Ta tillfället i akt att bygg på det.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Unga vill bli chefer

Fler än hälften vill arbeta som chefer i framtiden. De främsta anledningarna är att de vill utveckla sig själva och verksamheten. Det visar en undersökning bland unga Visionsmedlemmar.  2018-09-03

Här är svenskarnas drömjobb

Ingenjör ligger högst upp på listan över svenskarnas drömjobb. Det visar Sveriges största arbetslivsundersökning Manpower Work Life. Administratör hamnar på tredjeplats och kommunikatör på femte.  2018-08-29

Bra kollegor, bra chef och dito lön. Det är viktigaste faktorerna när unga väljer arbetsgivare.
Det visar svaren från 850 unga medlemmar i Vision.

Unga om drömjobbet

Bra kollegor, bra chef och dito lön. Det är viktigaste faktorerna när unga väljer arbetsgivare. Det visar svaren från 850 unga medlemmar i Vision.  2018-06-05

Vinnare av ledarskapsstipendiet

Chefer upplever att arbetet för en inkluderande organisationskultur är något alla behöver hjälpas åt med. Det visar Louise Högren och Vera Stenborgs uppsats ”Man brukar säga att det sitter i väggarna med det gör det ju inte, det sitter i människorna” som i år tilldelas Visions ledarskapsstipendium.  2018-04-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb