Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att välja mat – både känsligt och viktigt

2018-05-07

Maten är ett av de viktigaste vardagsvalen för ett bättre klimat. Visions policy för en medveten matkonsumtion heter Schyst matbord och har tagits fram som ett stöd för alla som arrangerar möten och träffar under förbundets paraply.

Petra Sundström är förtroendevald i Vision och jobbar som tjänsteman inom Stockholms stad. I båda sina roller, samt som privatperson, har hon haft stor nytta av policyn Schyst matbord.
– Tillsammans kämpar vi i Vision för ett bra arbetsliv och tillsammans kan vi också vara viktiga aktörer i kampen för mindre miljö- och klimatpåverkan. Att exempelvis välja kranvatten före flaskvatten och att efterfråga Fairtrade-märkt kaffe och te är inte svårt, det handlar bara om att göra det, säger Petra.

Att sätta frågor om en hållbar miljökonsumtion på pränt är viktigt därför att det är absolut nödvändigt för klimatets skull, menar hon.
– När vi är så pass privilegierade att vi får gå på utbildningar och konferenser så tycker jag att det minsta vi kan bidra till är att det vi äter är hållbart producerat och har så låg miljöpåverkan som möjligt.

Mat är en identitetsmarkör

När det gäller kranvatten, Fairtrade-märkta och ekologiska råvaror har Sverige har kommit en lång bit på väg jämfört med andra länder. Däremot är frågan om att minska kött fortfarande känslig för väldigt många. En anledning till att det är så komplext i dag är att alla inte är överens om vad som är hållbart och inte, menar Anna Richert på WWF.
– En del förespråkar exempelvis svenskt kött, andra kött från betesmarker och andra äter inte kött överhuvudtaget. Maten är så starkt förknippad med tillhörighet och många sociala sammanhang.

Det första steget mot en mer hållbar matkonsumtion är att göra sig medveten om vad man äter och varför. Att sedan fatta hållbara beslut och kommunicera varför är en förutsättning för att driva utvecklingen framåt.
– Om man har en uttalad målsättning om att verka för en mer hållbar värld så borde det vara helt naturligt att maten som serveras också ska vara hållbar. På samma sätt som företag har en policy om exempelvis transporter och bilkörning så borde alla också ha en matpolicy, säger Anna.

Annas bästa tips är att jobba aktivt för att minska matsvinnet och att se till att all mat äts upp.
– Om det blir mat över vid evenemang kan man exempelvis skänka bort det som trots allt blir över. Att dessutom välja miljömärkta produkter och att äta mer vegetarisk kan göra stor skillnad.

 

Skribent

Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar