×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så kan ny teknik ta vården till nästa nivå

2018-05-21

Röntgenavdelningen på Praktikertjänst Hötorget ligger i digitaliseringens framkant. Istället för traditionella diktat används röstigenkänning som automatiskt formulerar text till patientjournaler. Det har lett till flera positiva effekter – bland annat ökad patientsäkerhet och höjd vårdkvalitet.

Att skriva diktat är ofta en tidskrävande process med stor utvecklingspotential. I många fall behöver diktatet bollas mellan läkare och sekreterare innan journaltexten blir helt färdig. Men med hjälp av röstigenkänning skrivs journaltexten automatiskt och ordagrant direkt efter att läkaren talat in den, vilket innebär en effektiviserad arbetsprocess som gynnar alla arbetsgrupper. Inte minst har det uppstått fler karriärsutvecklingsmöjligheter för de medicinska sekreterarna.

Just inom röntgen, där journaltexterna kan handla om allt ifrån ett brutet finger till att lokalisera en cancertumör, har röstigenkänning visat sig fungera riktigt bra.

– Variationen av patientärenden skapar en spännande terminologi som lämpar sig bra för talstyrda lösningar, säger Malin Arvhammar, medicinsk sekreterare på Praktikertjänst Hötorgets röntgenavdelning. Talstyrningsverktyget heter SpeechMagic och har använts på Malins arbetsplats sedan 2012.

En av fördelarna med att delar av vårdkedjan digitaliseras och effektiviseras är att det skapar större utrymme för de medicinska sekreterarna att hinna med andra viktiga arbetsuppgifter.

– Tack vare talstyrningen som effektiviserar journalhanteringen kan jag exempelvis spendera mer tid i receptionen, utveckla våra system för tidsbokning och gå igenom väntelistor och remisser, säger Malin och fortsätter:

– Sedan kontrolleras självklart alla inspelningar och journaltexter för att säkerställa att allt blir rätt, det görs av respektive läkare. Även om röstigenkänningen är väldigt smidig och tar hänsyn till olika dialekter och uttal så finns det vissa ovanliga ord som behöver läggas in manuellt i en ordlista. Det gör vi sekreterare löpande.

En nyckel till att få ny teknik att fungera på arbetsplatsen är att prova den i liten skala. Det tar oftast ett tag att gå över till ett helt nytt system, menar Malin.

– För oss har röstigenkänningen och den effektiviserade journalhanteringen lett till att fokus läggs där det behövs som mest. Det bidrar till en högre vårdkvalitet och en förbättrad patientsäkerhet. Det är till stor fördel för hela vårdkedjan.

Skribent
Sofie Lundmark

Läs mer om Visions rapport om yrkesgruppen "Viktig i vården"

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb