×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlemmarnas åsikter till minister Hallengren

2018-06-01

I torsdags tog Lena Hallengren, barn- äldre och jämställdhetsminister, emot en sammanställning av Visions medlemmars viktigaste synpunkter som kommit fram i medlemsdialogen om framtidens socialtjänst.

Visions ordförande Veronica Magnusson, Niklas Borg som är ledamot i Visions styrelse samt Visions socialpolitiska strateg Kristina Folkesson träffade ministern. 

– Det kändes viktigt och roligt att Vision fick lämna fram synpunkter från våra medlemmar inom socialt arbete, säger Veronica Magnusson. Särskilt intressant tyckte Hallengren att frågan om att öka det förebyggande arbetet var. Visions medlemmar lyfter vikten av utrymme och uppdrag att jobba förebyggande och det är något som förhoppningsvis kommer utökas via översynen av socialtjänstlagen.

Medlemmar som jobbar inom socialt arbete har på olika sätt sedan november 2017 kunnat lämna bidrag till Vision, som för dem vidare till ansvariga politiker och till den statliga utredningen om socialtjänstlagen ”Framtidens socialtjänst”. Visions medlemmar har identifierat fem faktorer som är mest angeläget att åtgärda för att människor ska kunna få ett så bra socialt stöd som möjligt:

  •     Tydliggör det sociala ansvaret – arbeta förebyggande
  •     Bättre förutsättningar för samverkan
  •     Tillräckligt och rätt stöd
  •     Ansvar och roller kring beslutsfattande
  •     Goda arbetsvillkor

Bland annat föreslår Vision att regeringen tillsätter en nationell samordnare för det förebyggande arbetet.

– Erfarenheterna från den nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården, som tillsattes 2016, är mycket goda och det finns all anledning för regeringen att använda denna metod som har visat sig framgångsrik. Det gäller i synnerhet för mindre kommuner som inte har förutsättningar att ha samma personalstyrka och spetskompetens som större kommuner, säger Veronica Magnusson.

Läs hela sammanställningen

Fortsätt påverka utredningen!

Regeringens utredning ”Framtidens socialtjänst” ska föreslå åtgärder som kan bidra till en förutsägbar, likvärdig, jämlik, jämställd och rättssäker socialtjänst. Uppdraget ska redovisas senast den 1 december 2018 och utredningen påverkar alla Visions 30 000 medlemmar som arbetar inom socialt arbete. Du som arbetar med socialt arbete, eller studerar för att arbeta inom denna sektor, har fram till 1 november möjlighet att lämna dina synpunkter och påverka den fortsatta utredningen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Andreas Dits.

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  för 8 dagar sedan

De fick årets socionomstipendium

Sömnsvårigheter och humörssvängningar är bara några av de negativa effekter som kan drabba professionella som i sitt arbete möter personer som utsatts för traumatiska händelser. Det skriver Jessica Eliasson och Caroline Johansson vid Malmö högskola i sin kandidatuppsats ”Att arbeta med risk för förlust av eget välmående”. De belönas nu med Visions socionomstipendium 2018.  2018-09-26

Vision vill inspirera fler att förverkliga sina jobbdrömmar

Visions nya kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika kanaler från och med den 7 september 2018. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2018-09-20

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  2018-09-18

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb