Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Medlemmarnas åsikter till minister Hallengren

2018-06-01

I torsdags tog Lena Hallengren, barn- äldre och jämställdhetsminister, emot en sammanställning av Visions medlemmars viktigaste synpunkter som kommit fram i medlemsdialogen om framtidens socialtjänst.

Visions ordförande Veronica Magnusson, Niklas Borg som är ledamot i Visions styrelse samt Visions socialpolitiska strateg Kristina Folkesson träffade ministern. 

– Det kändes viktigt och roligt att Vision fick lämna fram synpunkter från våra medlemmar inom socialt arbete, säger Veronica Magnusson. Särskilt intressant tyckte Hallengren att frågan om att öka det förebyggande arbetet var. Visions medlemmar lyfter vikten av utrymme och uppdrag att jobba förebyggande och det är något som förhoppningsvis kommer utökas via översynen av socialtjänstlagen.

Medlemmar som jobbar inom socialt arbete har på olika sätt sedan november 2017 kunnat lämna bidrag till Vision, som för dem vidare till ansvariga politiker och till den statliga utredningen om socialtjänstlagen ”Framtidens socialtjänst”. Visions medlemmar har identifierat fem faktorer som är mest angeläget att åtgärda för att människor ska kunna få ett så bra socialt stöd som möjligt:

  •     Tydliggör det sociala ansvaret – arbeta förebyggande
  •     Bättre förutsättningar för samverkan
  •     Tillräckligt och rätt stöd
  •     Ansvar och roller kring beslutsfattande
  •     Goda arbetsvillkor

Bland annat föreslår Vision att regeringen tillsätter en nationell samordnare för det förebyggande arbetet.

– Erfarenheterna från den nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården, som tillsattes 2016, är mycket goda och det finns all anledning för regeringen att använda denna metod som har visat sig framgångsrik. Det gäller i synnerhet för mindre kommuner som inte har förutsättningar att ha samma personalstyrka och spetskompetens som större kommuner, säger Veronica Magnusson.

Läs hela sammanställningen

Fortsätt påverka utredningen!

Regeringens utredning ”Framtidens socialtjänst” ska föreslå åtgärder som kan bidra till en förutsägbar, likvärdig, jämlik, jämställd och rättssäker socialtjänst. Uppdraget ska redovisas senast den 1 december 2018 och utredningen påverkar alla Visions 30 000 medlemmar som arbetar inom socialt arbete. Du som arbetar med socialt arbete, eller studerar för att arbeta inom denna sektor, har fram till 1 november möjlighet att lämna dina synpunkter och påverka den fortsatta utredningen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar