Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Miljöarbetet viktig del av Vision som en Fair union

2018-05-11

En grundpelare i samhällsutvecklingen är långsiktiga satsningar på hållbarhet –miljömässigt, ekonomiskt och socialt. För det krävs att alla engagerar sig. Inom Vision finns många exempel som gör förbundet till en Fair Union, miljöarbetet är ett av dem.

Att minska användningen av fossila drivmedel, enbart använda el från förnybara källor och att minska svinn och avfall är några av bitarna som ingår i Visions miljöpolicy. Strävan efter att göra saker och ting bättre ligger i fackförbundets natur, det gäller även miljöfrågan.
– För Vision är det självklart att det vi gör på jobbet ska belasta miljön i så låg utsträckning som möjligt, säger Hans-Jörgen Kronqvist som sitter i Visions förbundsstyrelse.

Sedan 2009 är Vision miljödiplomerade enligt miljöledningssystemet Svensk Miljöbas. Vision var det första svenska fackförbundet att diplomeras, vilket görs av organisationen Miljöstegen.
– Tack vare Visions kompetenta och engagerade medarbetare är det ofta nära från ord till handling vilket är en förutsättning för att lyckas på sikt, säger Miljöstegens Hedvig Tengdahl.

Genom att Vision har identifierat ett antal hjärtefrågor där Fair Union är en av dem blir det mer konkret att genomföra åtgärder som man har sagt att man ska satsa på, menar Hedvig. Hon nämner Fairtrade-fika och klädbytardagar som två bra exempel.
– Min upplevelse är att Vision är bra på att se till helheten. Organisationen är utbredd på ett antal platser ute i landet och något jag tycker att Vision gör riktigt bra är att se vilka åtgärder som behöver genomföras lokalt. Alla kan bidra på olika sätt för att förbättra miljön gemensamt.

Det Vision gör centralt sprids via regioncenter i hela landet ända till medlemmarnas arbetsplatser.
– Vision och alla andra fackförbund bygger på våra medlemmar och att de känner att de kan göra skillnad där de jobbar, säger Hans-Jörgen. På min arbetsplats inom Svenska kyrkan har vi exempelvis jobbat hårt för att minska pappersanvändningen och serverar bara Fairtrade-märkt kaffe och te.

Rätten att få uttrycka sig fritt på arbetsplatsen är något vi ofta tar för givet här i Sverige. Så ser det inte ut globalt sett. Men en grundförutsättning för ett hållbart arbetsliv är att social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet samspelar.
– Vi måste få till bra sociala förhållanden för att kunna bygga en miljömässigt hållbar miljö. Att Visions förbundsordförande Veronica Magnusson blivit invald i delegationen för Agenda 2030 är ett viktigt steg som visar vägen för andra. Nästa kliv är att sprida den kompetens som finns inom Vision till andra länder och andra fackförbund, säger Hedvig Tengdahl på Miljöstegen.

 

Webbredaktionen

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar