Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Chefsspaning: Så leder du i det gränslösa arbetslivet

2018-05-09

I dag kan vi arbeta i stort sett när, var och hur mycket som helst. Det ställer helt nya krav på chefer och medarbetares förmåga att dra tydliga gränser mellan jobb och privatliv. Så här kan du som chef bidra till att skapa balans på din arbetsplats.

Den bärbara digitala tekniken har gjort det möjligt för människor att vara ständigt nåbara, tillgängliga och uppkopplade. I ett arbetsliv utan tydliga gränser mellan arbete och fritid är det särskilt viktigt att se över sin kommunikation och hur den kan förbättras. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om en bra utgångspunkt:

– Fundera över hur kommunikationen egentligen ser ut i mejlen, i Slack-kanalen eller på Skype. Något som ofta skapar osäkerhet är när saker och ting blir otydliga och det uppstår utrymme för att tolka mellan raderna, säger Niklas.

Många arbetsplatser brottas med problemet att medarbetare arbetar mer än vad som är hälsosamt. Niklas berättar att chefens beteende spelar en viktig roll för att medarbetarna ska må bra.

– Att som chef maila sina medarbetare på kvällar och helger skapar en otydlighet kring vad som förväntas. Chefen behöver därför tänka på vilken ton man har, hur man tilltalar personer och när man hör av sig. Kort och gott behöver ledaren signalera det beteende man vill att medarbetarna ska ha, säger Niklas.

Ett effektivt sätt att sprida ett beteende i en organisation är att leva som du lär. Bra ledare har förstått att beteenden smittar av sig och att förändring börjar med att själv agera som man vill att andra ska göra det, menar Niklas.

Läs ocksåHantera det gränslösa arbetslivet tillsammans (Suntarbetsliv.se)

– Att ha chefer som vågar diskutera, berätta om egna erfarenheter och visa sig sårbara är det enskilt mest effektiva sättet att sprida ett beteende. Det är mycket mer effektivt än att en konsult ska komma in och berätta hur det borde gå till, avslutar han.

Checklista – så skapar du tydliga förväntningar på arbetsplatsen

  • Var tydlig i din kommunikation, försök undvika möjligheten att tolka mellan raderna.
  • Tänk på vilken tidpunkt du kontaktar dina medarbetare. Maila exempelvis inte på kvällar och helger om det inte är nödvändigt.
  • Upprätta en tillgänglighetspolicy så att alla vet hur de förväntas agera om de blir kontaktade efter arbetstid.
  • Skapa rutiner som stödjer flexibiliteten och möjligheten att jobba digitalt. Det kan exempelvis vara regelbundna avstämningar via Skype, telefon eller via mail.
  • Ha täta och återkommande medarbetarsamtal så håller du lättare koll på hur dina medarbetare mår, även när ni inte ses dagligen.

Skribent
Sofie Lundmark

 

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

Fakta

 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar