×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefsspaning: Så leder du i det gränslösa arbetslivet

2018-05-09

I dag kan vi arbeta i stort sett när, var och hur mycket som helst. Det ställer helt nya krav på chefer och medarbetares förmåga att dra tydliga gränser mellan jobb och privatliv. Så här kan du som chef bidra till att skapa balans på din arbetsplats.

Den bärbara digitala tekniken har gjort det möjligt för människor att vara ständigt nåbara, tillgängliga och uppkopplade. I ett arbetsliv utan tydliga gränser mellan arbete och fritid är det särskilt viktigt att se över sin kommunikation och hur den kan förbättras. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om en bra utgångspunkt:

– Fundera över hur kommunikationen egentligen ser ut i mejlen, i Slack-kanalen eller på Skype. Något som ofta skapar osäkerhet är när saker och ting blir otydliga och det uppstår utrymme för att tolka mellan raderna, säger Niklas.

Många arbetsplatser brottas med problemet att medarbetare arbetar mer än vad som är hälsosamt. Niklas berättar att chefens beteende spelar en viktig roll för att medarbetarna ska må bra.

– Att som chef maila sina medarbetare på kvällar och helger skapar en otydlighet kring vad som förväntas. Chefen behöver därför tänka på vilken ton man har, hur man tilltalar personer och när man hör av sig. Kort och gott behöver ledaren signalera det beteende man vill att medarbetarna ska ha, säger Niklas.

Ett effektivt sätt att sprida ett beteende i en organisation är att leva som du lär. Bra ledare har förstått att beteenden smittar av sig och att förändring börjar med att själv agera som man vill att andra ska göra det, menar Niklas.

Läs ocksåHantera det gränslösa arbetslivet tillsammans (Suntarbetsliv.se)

– Att ha chefer som vågar diskutera, berätta om egna erfarenheter och visa sig sårbara är det enskilt mest effektiva sättet att sprida ett beteende. Det är mycket mer effektivt än att en konsult ska komma in och berätta hur det borde gå till, avslutar han.

Checklista – så skapar du tydliga förväntningar på arbetsplatsen

  • Var tydlig i din kommunikation, försök undvika möjligheten att tolka mellan raderna.
  • Tänk på vilken tidpunkt du kontaktar dina medarbetare. Maila exempelvis inte på kvällar och helger om det inte är nödvändigt.
  • Upprätta en tillgänglighetspolicy så att alla vet hur de förväntas agera om de blir kontaktade efter arbetstid.
  • Skapa rutiner som stödjer flexibiliteten och möjligheten att jobba digitalt. Det kan exempelvis vara regelbundna avstämningar via Skype, telefon eller via mail.
  • Ha täta och återkommande medarbetarsamtal så håller du lättare koll på hur dina medarbetare mår, även när ni inte ses dagligen.

Skribent
Sofie Lundmark

 

Nyheter

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Till arkivet

Fakta

 

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb