×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Socialtjänsten måste klara av personal- och kompetensförsörjningen”

2018-06-26

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Thomas Finnborg (M).

Regeringen beslutade 2017 att göra en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Margareta Winberg utsågs till särskild utredare och hennes uppdrag ingår att föreslå åtgärder som kan bidra till en förutsägbar, likvärdig, jämlik, jämställd och rättssäker socialtjänst. Uppdraget ska redovisas senast den 1 december 2018 och utredningen påverkar alla Visions 30 000 medlemmar som arbetar inom socialt arbete.
Vision.se har därför intervjuat några av de politiker som sitter i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst.

– Socialtjänsten har en alldeles grundläggande roll i ett väl fungerande välfärdssamhälle. Socialtjänsten är det yttersta skyddsnätet och ska samtidigt bidra till att förebygga, förhindra och bryta utanförskap. Det allra viktigaste i framtidens socialtjänst är att långsiktigt klara av personal- och kompetensförsörjningen. Detta för att kunna ge ett snabbt och rättssäkert stöd – framförallt till alla de barn och unga som i dag far illa och är socialt utsatta, säger Thomas Finnborg (M).

Vilka frågor är viktigast att utredningen presenterar förslag om?

– Det handlar dels om att lyckas ta fram en ny modern socialtjänstlag som kan fungera som en övergripande ramlag. Socialtjänstlagen är i dag ett lapptäcke av olika föreskrifter och genomförandeplaner som i allra värsta fall riskerar att ta ut varandra. En ny socialtjänstlag ska vara tydlig och underlätta en enhetlig och rättssäker tillämpning. Det är även viktigt att utredningen lägger fram förslag som säkerställer stöd till särskilt utsatta barn som far illa.

Kommer ditt parti att driva några frågor i valrörelsen som handlar om framtidens socialtjänst? I så fall – Vilka?

– Moderaterna driver kravet på att en nationell handlingsplan för socialtjänsten ska utarbetas och genomföras. Handlingsplanen ska bland annat innehålla förslag som stärker socialtjänstens medarbetare. Det saknas i dag till exempel tydliga möjligheter till karriärutveckling för socialsekreterare. Det ska löna sig bättre att utbilda sig till socionom och arbeta som socialsekreterare samt att bygga på sin kompetens, säger Thomas Finnborg.

Driver du några särskilda förändringar som utredningen bör föreslå? – varför?

– Socialtjänsten måste bli bättre på det förebyggande arbetet. Det handlar bland annat om bättre förutsättningar att stärka samarbetet med skolan, psykiatrin, vården, polisen och den ideella sektorn så som olika idrottsföreningar. Vi föreslår i vårt program gällande socialtjänsten till exempel att fler socialsekreterare ska ges rimliga möjligheter att även arbeta i yttre tjänst. Utredningen bör särskilt se över och analysera hur samarbetet mellan elevhälsan i skolan, BUP och socialtjänsten kan utvecklas och stärkas.

Finns det något du skulle vilja fråga/ veta mer av ifrån Visions 30 000 medlemmar som arbetar med socialt arbete?

– Det vore mycket intressant och värdefullt att få reda på vad medlemmarna tror om möjligheterna att få en bättre start i yrkeslivet inom socialtjänsten. Hur kan förutsättningarna för introduktion, handledning och mentorstöd förändras och förbättras? Det vore även intressant att få mer information om vad medarbetarna anser om stödet som unga nyexaminerade socialsekreterare får, särskilt gällande hanteringen av tunga barnutredningar tidigt i yrkeskarriären, avslutar säger Thomas Finnborg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  2018-12-05

Ny standard ska säkra kvaliteten på HVB-hem

Möjligheten att vara på ett HVB-boende kan göra stor skillnad i en persons liv. Därför är det viktigt att omsorgen håller en hög kvalitet oavsett driftsform. SIS, Swedish Standards Institute, har tillsammans med Vision och andra aktörer tagit fram en ny standard för kvalitetssäkring av HVB.  2018-11-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb