×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken stöttar hotade kollegor i andra länder

2018-06-19

Världens arbetstagare blir alltmer utsatta, det visar en rapport från världsfacket ITUC. Facken jobbar hårt för att vända den negativa utvecklingen, och det finns hopp om förändring.

Vision deltar i internationella fackliga utvecklingssamarbeten för att göra världen till en bättre plats för arbetstagare. Projekten handlar bland annat om att stärka organisering, utbilda medlemmar om de mänskliga rättigheterna i arbetslivet och kollektiv förhandling, samt att stötta påverkanssamarbeten. Den 7 juni publicerade världsfacket ITUC en rapport som visar att allt fler fackligt aktiva mördas, hotas och misshandlas världen över.

 

I tisdags den 19 juni deltog Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Göran Arrius, ordförande i Saco och Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO, i ett seminarium för att diskutera rapporten. Hela seminariet går att se här, det sänds även av SVT Forum tisdag 26 juni 14.55 och onsdag 27 juni 12.55.

De tre representanterna lyfter fram utmaningen i att förflytta människor från utanförskap, fattigdom och svält till arbeten med schysta arbetsvillkor.

- Det är viktigt att det finns en grundläggande trygghet där man kan välja lite i arbetslivet, där man får vara med i facket utan risken att bli av med jobbet och därmed svälta. Kan vi få hjälp av politiken att ta det första stegen i en global överenskommelse har vi kommit väldigt långt. Därefter kan vi som fackförbund organisera, vässa våra krav och göra bra kollektivavtal, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Veronica Magnusson fortsätter:

- Det absolut viktigaste är att organisera sig, att vara med i facket och att ställa frågan till andra. Det är det absolut viktigaste som vi som facklig organisation kan göra och bidra med runt omkring i världen. Vi behöver gå samman och driva frågor kollektivt.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Global Rights Index 2018

Allt fler fackligt aktiva mördas, hotas och misshandlas. Det visar en rapport från ITUC. Fler länder begränsar yttrandefriheten och Mellanöstern och Nordafrika rankas fortsatt som de farligaste regionerna enligt rapporten.  2018-06-07

Fair Union miljöarbete

En grundpelare i samhällsutvecklingen är långsiktiga satsningar på hållbarhet –miljömässigt, ekonomiskt och socialt. För det krävs att alla engagerar sig. Inom Vision finns många exempel som gör förbundet till en Fair Union, miljöarbetet är ett av dem.  2018-05-11

Visions Europeiska samarbete

En hållbar arbetsmiljö är inte bara viktigt för oss i Sverige. Genom europeiska samarbeten stödjer Vision olika projekt för att hjälpa systerfackförbund att kämpa för mänskliga rättigheter även i andra länder. Visions internationella sekreterare Mikael Ruukel berättar hur.  2018-05-09

Schyst matbord

Maten är ett av de viktigaste vardagsvalen för ett bättre klimat. Visions policy för en medveten matkonsumtion heter Schyst matbord och har tagits fram som ett stöd för alla som arrangerar möten och träffar under förbundets paraply.  2018-05-07

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb