Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Per-Olof Forsblom

    Per-Olof Forsblom

”Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas”

2018-07-11

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Per-Olof Forsblom (V) vad han tycker är viktigt.

Regeringen beslutade 2017 att göra en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Margareta Winberg utsågs till särskild utredare och hennes uppdrag ingår att föreslå åtgärder som kan bidra till en förutsägbar, likvärdig, jämlik, jämställd och rättssäker socialtjänst. Uppdraget ska redovisas senast den 1 december 2018 och utredningen påverkar alla Visions 30 000 medlemmar som arbetar inom socialt arbete.

Vision.se har därför intervjuat några av de politiker som sitter i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst.

– Att vi går mot att lägga över mer möjligheter och ansvar på den enskilde individen att påverka och styra insatserna från socialtjänsten. Förenklad biståndsbedömning och mer lättillgängliga insatser samt ökad delaktighet för brukare/klienter, säger Per-Olof Forsblom (V).

Vilka frågor är viktigast att utredningen presenterar förslag om?

– Förebyggande arbete som är centralt för socialtjänstens möjligheter att göra ett bra jobb. Det behövs mera insatser av service typ och mindre av myndighetsutövning. Det måste vara en tydlig och praktisk koppling mellan socialtjänsten och samhällsplanering. En socialtjänst baserad på vetenskap och evidensbaserad kunskap.

Kommer ditt parti att driva några frågor i valrörelsen som handlar om framtidens socialtjänst? I så fall – Vilka?

– Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas. Arbetstidsförkortning till sex timmars arbetsdag inom individ och familjeomsorgen och äldreomsorgen. Nya organisationsformer inom äldreomsorgen där beslutsfattande och planering förs ut till de olika arbetsområdena inom hemtjänsten. En socialtjänst som är jämlik och tillgänglig samt att den är baserad på kunskap. Det ska också vara en rättssäker handläggning.

Driver du några särskilda förändringar som utredningen bör föreslå? – varför?

– Den enskildes delaktighet och ansvarstagande måste på olika sätt stödjas och utvecklas. Det ska också vara en tydlig och nära koppling mellan forskningen och socialtjänsten. Att skapa faktiska förutsättningar för socialtjänstens medverkan i samhällsplaneringen, avslutar Per-Olof Forsblom.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar