×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Michael Karlsson.

    Michael Karlsson.

Samverkan är nyckeln för Strategi för hälsa

2018-07-02

Visions Michael Karlsson deltog på ett frukostseminarium om Strategi för hälsa, som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) höll i. Han lyfter fram vikten av att detta måste samverka för att man ska lyckas nå målen i strategin.

Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter - skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård behöver styras och samordnas för att främja hälsa och förebygga ohälsa. Detta genom att arbeta mot gemensamma mål.

Läs mer här: Strategi för hälsa

SKL har beslutat att denna strategi ska antas och de ska stödja kommuner, landsting och regioner i arbetet för att nå de gemensamma målen i strategin. SKL hade bjudit in olika aktörer till ett frukostseminarium under måndagen på Almedalsveckan för att diskutera strategin.

Vad har Vision för roll i detta?

– De vill att vi ska ge vår syn på vad som är viktigt för att vi ska nå dessa mål. Vi ska vara en samverkanspart och det blev väldigt tydligt efter mötet i dag. Vi måste samverka och riva ner stuprören och ta bort de osynliga hindren och låta de olika professionerna ta plats. Alla måste gemensamt jobba tillsammans och hjälpas åt för att nå de här uppsatta målen, säger Michael Karlsson, 2:e vice förbundsordförande i Vision.

Vad blir nästa steg i detta arbete?

– SKL bjuder in till olika träffa för att samverka men vad jag ser att vi behöver göra är att ta oss in lokalt. De lokala företrädarna behöver kunna efterfråga i sina hemkommuner, vad gör ni för Strategi för hälsa? Vad gör ni för att uppnå målen? Jag vill se att vi ställer dessa frågor och säger att vi samverkar nationellt och nu vill vi även samverka lokalt. Där tror jag Vision kan vara en viktig aktör eftersom vi finns på så otroligt många ställen i landet.

Hur ska förtroendevalda göra då för att få i gång samverkan kring detta?

– Först och främst måste man ha koll på vad Strategi för hälsa är för något och sedan måste man se vad man köra göra lokalt. Ett av målen är att fler elever ska gå ut skolan med godkända betyg och då måste man fundera på vad man kan göra lokalt för att nå detta mål. För Visions del så kan man lyfta fram att det behövs andra professioner, det behövs en starkare elevhälsa så att eleverna mår bra och på det här viset kan man nå dessa mål lokalt. Och som sagt, efterfråga vad man har gjort eftersom SKL säger nu att det här inte är något projekt längre utan ska vara en del av den dagliga verksamheten, avslutar Michael Karlsson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  2018-12-05

Ny standard ska säkra kvaliteten på HVB-hem

Möjligheten att vara på ett HVB-boende kan göra stor skillnad i en persons liv. Därför är det viktigt att omsorgen håller en hög kvalitet oavsett driftsform. SIS, Swedish Standards Institute, har tillsammans med Vision och andra aktörer tagit fram en ny standard för kvalitetssäkring av HVB.  2018-11-16

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb