Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ny överenskommelse för att hindra sänkt tjänstepension

2018-07-05

Vision har tillsammans med övriga parter kommit överens om en lösning för att korrigera den sänkning av tjänstepensionen som främst drabbade äldre pensionärer tidigare i år.

Sänkning i början av 2018

I januari fick runt 150 000 pensionärer som tidigare jobbat i kommuner, landsting och Svenska kyrkan beskedet att deras tjänstepension blir lägre i år än tidigare år. De som berörs är främst personer födda 1937 eller tidigare, men även personer som blivit sjukskrivna/förtidspensionerats innan 1998 kan beröras.

Flera fackförbund, däribland Vision, begärde då förhandlingar med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för att hitta en lösning. SKL meddelade kort därefter att den drabbade gruppen skulle kompenseras för sänkningen under 2018 och förhandlingar påbörjades för att hitta en långsiktig överenskommelse.


Tjänstepensionen ska inte kunna sänkas

De centrala parterna har nu träffat en överenskommelse som innebär att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas. Det är tjänstepensionen i december 2018 som blir utgångspunkten och värdesäkring sker genom att denna nivå räknas upp årligen med förändringen av prisbasbeloppet. Om pensionen skulle bli bättre med tidigare bestämmelser så kommer den nivån att istället betalas ut.

Förhandlingarna fortsätter i höst

Förhandlingar kommer att inledas efter sommaren med fokus på frågor som berör individer födda 1938 – 1953 samt hur beräkning ska göras för de födda 1954 och senare som blir 65 år från och med 2019. Sari Wonsell, ombudsman med särskilt ansvar för pensioner på Vision, är optimistiskt:

− Vi har som målsättning att finna en hållbar och långsiktig lösning för alla inom detta avtal. Arbetet har varit intensivt och vi kommer att fortsätta för att få till även de sista bitarna.

Läs pressmeddelandet från OFR

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

593 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar