Funderar du på att söka jobb utomlands? Eller kanske förklara för en utbytesstudent vad akademisk kvart är. Då kan du ta hjälp av UHR:s användbara ordbok på nätet.

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vad heter akademisk kvart på engelska?

2018-01-29

Funderar du på att söka jobb utomlands? Eller kanske förklara för en utbytesstudent vad akademisk kvart är. Då kan du ta hjälp av UHR:s användbara ordbok på nätet.

Hur översätter man uttryck som undervisningstid, doktorsexamen eller den unikt svenska akademiska kvarten till korrekt engelska? Universitets- och högskolerådet (UHR) har nu uppdaterat sin engelska ordbok för alla som vill göra sig förstådda vid akademiska utbyten på engelska.

Den tionde upplagan ligger nu uppe på UHR:s webb och har uppdaterats med 27 nya termer. Praktiskt för alla studenter eller arbetsgivare som vill få koll på de akademiska termerna på engelska. Sammanlagt finns drygt 1700 termer i ordboken.

Du hittar UHR:s ordbok här.

Ett av de uppdaterade uttrycken är undervisningstid och det kan översättas till engelska på två sätt, beroende på målgrupp. Om det handlar om lärare och den tid de lägger ned på undervisning är den korrekta engelska termen teaching load eller synonymen teaching hours, medan schemalagd undervisning för studenter heter contact hours eller class hours.

Utlandspraktik blir international placement eller international internship på engelska. Men om du vill översätta termen praktisera rekommenderar UHR omskrivningar som do an internship eller do a placement. Om du behöver översätta doktorsexamen så är den korrekta engelska termen Degree of Doctor, eller synonymerna doctoral degree/doctorate/PhD.

Akademisk kvart har ingen motsvarande term på engelska, men definieras som academic tradition that lectures begin 15 minutes after the time announced.

Läs mer om de nya termerna och ordboken här

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar