Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Krokom har vänt trenden

2018-01-29

Från att ha varit en fråga i skymundan till att bli ett högt prioriterat område i hela kommunen. Tack vare engagerade politiker och gränsöverskridande samarbeten har Krokom blivit en ledande spelare i frågan om lyckad integration och nyanländas samhällsetablering.

Många av Visions medlemmar upplever att de utmaningar som flyktingsituationen inneburit har skapat utveckling och positiva förändringar på deras arbetsplatser. Det visar en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Vision.

Läs undersökningen här: Uppdrag: etablering

Av alla nyanlända som Krokom tog emot före 2015 hade bara 15 procent ett jobb efter två år. I dag, några år senare, är antalet nyanlända med jobb uppe på hela 60 procent. En viktig ingrediens i framgångsreceptet är flexibilitet, menar kommunens integrationschef Elisabeth Wickzell.

– På integrationsenheten har vi alltid koll på helheten. Vi ser om och var det behövs extra stöd och då går vi in och försöker lösa situationen genom att erbjuda vår hjälp, berättar hon.

Elisabeth Wickzell Foto: Anneli Åsén

Ett exempel är när Arbetsförmedlingen har för lite personalresurser. Då kan kommunens personal gå in och stötta med uppgifter som i vanliga fall inte tillhör kommunens ansvarsområde.

– Om människor inte får det stöd de behöver på vägen mot ett arbete vet vi att det i förlängningen också drabbar kommunens ekonomi. Därför känns det självklart att vi alla hjälps åt, menar Elisabeth.

Närhet och goda relationer

För att lyckas med den samverkan som lägger grunden för framgångsrik integration är det helt nödvändigt att bygga relationer, inom kommunen såväl som med myndigheter och andra aktörer. I Krokom sitter kommunens integrationsenhet och personalpool i samma hus som Arbetsförmedlingen och fackförbunden. Närheten till varandra har varit helt avgörande för att snabbt kunna fatta viktiga beslut.

– Att vårt samarbete fungerar så bra beror till stor del på att det är enkelt att snabbt stämma av saker när det finns en personlig kontakt, säger Elisabeth.

Fortsätter satsa på etableringskoordinatorer

I kommunens nära samarbete med Arbetsförmedlingen ingår bland annat att de delar på en tjänst som kallas etableringskoordinator. Koordinatorerna är nyckelpersoner för att stödja nyanländas etablering i samhället, exempelvis genom att hitta och tillsätta praktikplatser. Koordinatorerna bidrar också till att förstärka samverkan mellan kommunen och Arbetsförmedlingen.

Tjänsten som koordinator har hittills varit delvis finansierad med projektmedel från Arbetsförmedlingen. Nu vill kommunen göra tjänsten permanent, även om det innebär att kommunen själva får stå för finansieringen.

– Att ha en koordinator är otroligt värdefullt för alla inblandade. För att lyckas bra med Krokoms integration även framöver kommer vi fortsätta satsa på att koordinera insatserna strategiskt, avslutar Elisabeth Wickzell.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar