Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

2018-12-06

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.

Den politiska situationen i Egypten har varit turbulent i många år. Efter den arabiska våren år 2011 såg det ut att ljusna, då människor samlades för folkliga uppror mot myndigheterna i flera länder i Mellanöstern och Nordafrika. Men sedan 2013 har militären återtagit regeringsmakten i Egypten och förtrycket blir nu bara värre och värre.

På grund av det politiska läget är situationen för fackligt aktiva direkt livshotande. De internationella sekreterarna Mikael Ruukel och Magnus Andersson berättar:
– Under hösten 2017 stormade egyptisk polis in när ett av Visions systerförbund höll ett möte. På plats greps nio personer och resten fick sina pass kopierade.

För att förbättra situationen för fackanslutna i Egypten stöttar Vision den oberoende fackföreningsrörelsen.
– Den fick luft under vingarna efter den arabiska våren och utgör en motkraft till de regeringsstyrda fackföreningarna. De fyller en viktig funktion och de behöver allt stöd de kan få, säger Mikael Ruukel.

Samarbetar internationellt

Tillsammans med det globala fackförbundet Public Service International (PSI), driver Vision och Kommunal ett projekt som syftar till att stärka de fackliga förbunden i Egypten. Tidigare ingick även Tunisien i projektet, men där har situationen förbättrats så pass mycket att de nu kan stå på egna ben.
– I Tunisien har projektet bland annat bidragit till ett ökat antal kvinnor och unga som deltar i fackliga aktiviteter vilket är en stor framgång i sig, säger Magnus Andersson.

Genom att rikta insatserna mot Egypten hoppas Vision nå framsteg även här. Eftersom situationen i Egypten vad gäller fackliga rättigheter har försämrats, syftar detta projekt till att bygga upp en ny modell av facklig organisering.
– Målet är att öka fackets motståndskraft och skapa förutsättningar för att agera för fackliga rättigheter, säger Magnus.

För att bygga en varaktig demokrati krävs förutsättningar för att föra politiska samtal utan att människor fängslas.
– Ett internationellt tryck skulle kunna bidra till att Egypten på sikt tillåter politiska och fackliga yttringar, avslutar Mikael. 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar