Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

75 000 kronor ska stötta fackligt utsatta kollegor i Turkiet

2018-12-04

I år fyller Visions Lundaavdelning 100 år. När medlemmarna själva fick tycka till om hur det hela skulle firas föll valet på att donera pengar till Visions solidaritetsfond. Tack vare ett bidrag på 75 000 kronor kommer fonden nu att kunna stötta fackligt engagerade i Turkiet.

För ett år sedan avsatte Lundaavdelningen pengar i sin budget med anledning av sitt 100-årsjubileum. För att pengarna skulle göra största möjliga nytta lät man medlemmarna rösta om vad pengarna skulle gå till.
– Några av förslagen var att vi skulle anordna en stor fest, bjuda in föreläsare eller skänka pengarna till solidaritetsfonden. Medlemmarna var eniga och valet föll på solidaritetsfonden, berättar Anna Nilsson, ordförande för Vision i Lund. 

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Alla bidrag till solidaritetsfonden kommer från Visions medlemmar, avdelningar och klubbar. Donationerna görs i samarbete med den fackliga organisationen Public Services International (PSI). Just nu är läget turbulent i Turkiet, där många fackligt aktiva fängslas av militär och polis.

– De pengar som solidaritetsfonden tar emot från Lundaavdelningen kommer bland annat att täcka rättegångskostnader för enskilda individer som fängslats till följd av sitt fackliga engagemang, berättar Anna Nilsson.

Pengar som gör nytta

I Lund finns en lång tradition av internationellt engagemang. Vartannat år besöker avdelningen olika fackföreningar utomlands, och med jämna mellanrum bjuder de in Visions internationella sekreterare som berättar om det fackliga läget ute i världen. 

– De år vi gjort en vinst på vår avdelning har vi skänkt tio kronor per medlem till solidaritetsfonden. Att medlemmarna röstade för att vi skulle skänka pengarna för 100-årsjubileet till just solidaritetsfonden var därför ingen överraskning. Där vet vi att pengarna verkligen gör nytta och går till våra fackliga kollegor som har det tufft, menar hon.

Firade med mingel

Lundaavdelningens 100-årsjubileum uppmärksammades i slutet av november med ett mingel. Dit var även andra Visionsavdelningar inbjudna.
– Vi skrev i inbjudan att vi inte önskade några paket, istället önskade vi valfri donation till fonden. Inklusive alla gåvor från våra gäster på minglet kommer Lundaavdelningen att överlämna cirka 82 000 kronor till solidaritetsfonden. Det känns otroligt fint att vi tillsammans kan göra skillnad för våra fackliga kollegor som har det tufft, menar Anna.

Pengarna förmedlas till de turkiska facken via PSI. Det är PSI som uppmärksammar Vision på situationen ute i världen och var behovet är som störst.
– Under vårt mingel i november fick vi en videohälsning från PSI:s generalsekreterare som tackade för vårt bidrag. Samarbetet med PSI är en ögonöppnare för hur bra vi har det i Sverige och hur viktigt det är att vi fortsätter värna om våra fackliga rättigheter, som tyvärr inte är självklara i andra delar av världen.

Skribent
Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar