×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga vill bli chefer

2018-09-03

Fler än hälften vill arbeta som chefer i framtiden. De främsta anledningarna är att de vill utveckla sig själva och verksamheten. Det visar en undersökning bland unga Visionsmedlemmar.

När nästan 850 unga yrkesverksamma Visionsmedlemmar svarade på frågan ”Skulle du vilja arbeta som chef någon gång i framtiden?” svarade 23,3 % ja, absolut och 35,6 % ja, kanske.

-  Jag blir glad över att så många unga är nyfikna på chefsrollen och vill vara med och göra skillnad! Kommuner, landsting, regioner och företag behöver engagerade ledare. Men konkurrensen kommer att vara stenhård. Det som är avgörande är hur attraktiva arbetsgivare är i ungas ögon, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Genom enkätsvar har Vision fått input och svar från nästan 850 medlemmar som är upp till 35 år, kring frågor som rör jobbet inom välfärden.

I undersökningen har de också fått svara på följdfrågan varför de skulle vilja arbeta som chef i framtiden. Det har fått välja mellan ett antal faktorer och då har de max fått väja tre alternativ.

”Möjligheten att få utveckla och påverka verksamheten” var främsta orsaken på 51,5 % tätt följd av ”Möjligheten att få utveckla mig själv”. Faktorer som ”Bättre lön” och ”En god karriärmöjlighet” var hamnade betydligt lägre.

- Mitt råd till arbetsgivare är att ta en ordentlig titt på det ni kan erbjuda unga chefer. Se till att ett chefsjobb i välfärden innebär garanterad introduktion, en bra lön, ett gott chefsstöd, utvecklingsmöjligheter och tid för ledarskapet. Då kan ni bli vinnare! säger Veronica Magnusson. 

Nyheter

Chef - glöm inte ditt eget lönesamtal

Som chef är du van att hålla lönesamtal med dina medarbetare och vet hur du ska förbereda dig. Men hur preppar du inför ditt eget lönesamtal med din chef? Visions chefs- och ledarskapsstrateg Jonas Karlsson delar med sig av några tips inför lönesamtalet.  2019-01-09

Uppsatsen ”Det härliga mellanchefslandet” får ledarskapsstipendium

Nu är det klart vem som får Visions ledarskapsstipendium 2019.  2019-03-29

Här finns jobben 2024

Studerar eller jobbar du inom socialt arbete, pedagogik, hälso- och sjukvård, data/IT eller teknik? Grattis – du är eftertraktad på framtidens arbetsmarknad!  2019-03-06

Det är gammalt med ålderism!

Både chef och medarbetare har mycket att vinna på en arbetsgrupp med blandade åldrar. Framtidsspanaren John Mellkvist lyfter fördelarna med att skippa ålderismen i det senaste avsnittet av Visions chefspodd.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb