×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stresskollen visar vägen i Falköping

2018-04-10

För att hjälpa arbetsplatser att ta tempen på sitt arbetsklimat har Vision skapat grupptestet Stresskollen. En av de arbetsgivare som genomfört testet storskaligt och med en långsiktig ambition är Falköpings kommun. Så här har testet hjälpt arbetsgivaren att blicka framåt.

Stresskollen består av ett gäng frågor som syftar till att arbetsgruppen gemensamt ska kunna komma fram till lösningar för ett hållbart arbetsliv. I Falköping genomfördes grupptestet först ihop med alla Visions ombud, därefter ute på respektive avdelning.

– Vissa grupper träffades fysiskt medan andra svarade på frågor digitalt. Oavsett genomförande så har alla svar samlats in och sammanställts i en rapport. Övergripande visar sammanställningen att arbetsro och arbetsbelastning är några områden vi behöver jobba vidare med, berättar skyddsombudet Agneta Zetterlund på Arbetsmarknadsenheten.

Eftersom det inte finns ombud på alla avdelningar har Stresskollen även skickats ut till alla Visionsmedlemmar i Falköpings kommun.

– Vi vill se om vi kan få en ännu starkare indikation på vilka områden vi behöver satsa extra mycket på framöver. Om man ska prata allmänt om stressrelaterade frågor är det lätt att det blir spretigt och inte så konkret. Därför är grupptestet ett bra diskussionsunderlag som gör att man inte fastnar i vissa frågor utan hela tiden kommer vidare, säger Agneta.

Involverar politikerna

Stresskollen är inte bara till för att belysa utmaningar och problemområden. Många gånger ger det också en indikation om vad som fungerar extra bra på arbetsplatsen.

– På vår avdelning blev testet ett sätt att komma fram till att vi redan arbetar bra med arbetsmiljö, arbetsbelastning, stress, rollfördelning, arbetsro och återhämtning, säger ekonomihandläggare Ellinor Damberg Falck som gjort testet tillsammans med sina kollegor.

Planen är att rapporten med resultatet från Stresskollen inom kort ska lämnas över till de lokala politikerna i Falköping.

– Det är de som bär det yttersta ansvaret för den övergripande arbetsmiljön inom kommunen. Förhoppningen är att det genom testet och dess resultat ska bli tydligt hur vi i kommunen satsar på ett långsiktigt mänskligt arbetsliv, säger Agneta Zetterlund.

Om Stresskollen

Stresskollen är ett grupptest som syftar till att få arbetsplatser att fundera över hur man har det på jobbet. Vilka delar fungerar bra och vad skulle kunna göra arbetsmiljö ännu bättre? Testet kan genomföras i sin helhet eller med vissa utvalda delar. Testet laddar du ner via Engagemangskiosken.

Skribent

Sofie Lundmark

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb