Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Matilda Dahlberg.

    Matilda Dahlberg.

Hitta rätt i karriären med en mentor

2017-09-06

Matilda Dahlberg såg Visions mentornätverk som en bra chans att skaffa sig fler kontakter och ett nätverk.

Matilda blev studentmedlem i Vision när hon började plugga till Beteendevetare på Mälardalens högskola i Eskilstuna. Hon hittade Visions mentornätverk och tyckte att det verkade vara en rolig och användbar tjänst och beslutade sig snabbt för att skapa en profil.

– När jag gick med i Mentornätverket ville jag komma i kontakt med någon som är chef eller på något sätt arbetar med personalfrågor, gärna mot rekrytering. Personligen så är intresserad av att hjälpa människor och vill gärna ha en roll i framtiden där jag känner att jag gör skillnad. Vi har heller ingen praktik på mitt program och jag såg därför Visions Mentornätverk som en chans att få fler kontakter och bygga upp ett nätverk, vilket kommer vara värt mycket när jag tar examen, berättar Matilda.

Mentornätverket är en digital plattform för att skapa relationer och erfarenhetsutbyte mellan medlemmar i Vision. Genom mentornätverket kan medlemmar komma i kontakt med andra medlemmar inom många olika professioner och utbildningsområden.

Läs mer: Mentornätverket

– Jag fick svar väldigt fort. Min mentor är idag chef på en arbetsplats som jag kan tänka mig att jobba på i framtiden. Mentorrelationen är ny för oss båda så vi har mailat till en början men bestämde oss för att vi ville träffas. Under vår första träff tog vi en fika och pratade om karriär och karriärvägar. Jag upplevde även att jag fick många bra tips för att nå dit jag vill, exempelvis att det kan vara bra att läsa en kurs i arbetsrätt.

Matilda kan i framtiden tänka sig att arbeta i en chefsposition och med personalfrågor. Hon upplevde därför att mentornätverket kunde hjälpa henne att hitta rätt i karriären.

– Min mentor har gett mig många värdefulla tips och konkreta råd inför yrkeslivet. Inte bara direkt jobbrelaterade utan vi har också pratat om vikten av t.ex. reflektion och återhämtning, både på vägen till sitt drömjobb - och när man är där. Det är viktigt att prata om stress och mindfulness för att lära sig att koppla av när man inte är på jobbet.

Hur länge en mentorrelation pågår menar Matilda beror.

– Jag vill gärna att vår mentorrelation ska fortsätta även efter att jag har tagit examen. Det är alltid värdefullt att få tips av någon som har mycket erfarenhet av arbetslivet.

Matilda Dahlberg är 23 år och pluggar till Beteendevetare och tar examen i januari 2018.

Bli studentmedlem i Vision här - Bara 100 kr för hela studietiden!

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar